Politie betrapt meer dan 40 feestvierders met 1.300 lachgasampullen in Jabbeeks vakantiehuisje

© Getty Images
© Getty Images
Annelies Nollet

Vrijdagnacht moest de politiezone Kouter uitrukken voor een lockdownfeest. In Jabbeke werden meer dan 30 Franse en Waalse feestvierders betrapt in een vakantiewoning. De meesten zetten het op een lopen toen de agenten aankwamen. Er werden in het huis ook 1.300 lachgasampullen gevonden. Ook in Torhout werd een feestje stilgelegd.

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 maart werd de politiezone Kouter rond 3 uur opgeroepen voor een lockdownfeestje in de Duineweg in Jabbeke. De agenten kregen meteen bijstand van collega’s uit Middelkerke en Oostende, aangezien er melding gemaakt werd van een veertigtal feestvierders.

Lachgas

Bij aankomst bleek er een feestje aan de gang waarbij verschillende jongeren dansten en zwommen. “Bij het zien van de politie probeerden meerdere personen weg te lopen en zich te verstoppen. Een 30-tal personen werden aangetroffen (vrouwen en mannen, leeftijd variërend tussen de 18 en 26). Ze zijn allen afkomstig uit Wallonië en Frankrijk”, klinkt het in een verklaring van politiezone Kouter.

In de vakantiewoning werden in totaal 1.300 lachgasampullen aangetroffen en in beslag genomen. Voor alle aanwezigen werd een pv opgesteld. Zij mogen zich verwachten aan een boete. Een van de feestvierders, een 19-jarige jongen, was dronken en weerspannig. Hij werd bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de doorgangscel.

Ook in Torhout

Eerder op de nacht, rond 1 uur, moest de politiezone Kouter ook al uitrukken naar een lockdownfeestje in Torhout. De feiten speelden zich af op de terreinen van een bedrijf in de Oude Gentweg. De politie stelde vast dat er meerdere auto’s op het terrein stonden. In een bijgebouw troffen de agenten een volledig ingerichte bar met sterke drank en zelfs een lichtinstallatie aan. De ramen waren afgeplakt met folie. Er waren acht personen aanwezig, vier vrouwen en vier manenn tussen de 22 en 34 jaar. Geen van hen droeg een mondmasker. De politie stelde acht pv’s op.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.