Politie betrapt ‘druggooiers’ aan Ieperse gevangenis

De gevangenis van Ieper.© TOGH
De gevangenis van Ieper.© TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De politie Arro Ieper betrapte zaterdag twee verdachten op heterdaad die drugs over de muur van de Ieperse gevangenis gooiden. Het ging om een tennisbal gevuld met cannabis die dichtgemaakt werd met plakband.

Zaterdagavond 20 maart omstreeks 18.45 uur werden bij een controleactie twee verdachten op heterdaad betrapt bij het overgooien van een verdacht pakketje over de gevangenismuur in de Elverdingestraat in Ieper. Bij onmiddellijk nazicht binnen de gevangenis werd een tennisbal aangetroffen, gevuld met een gebruikershoeveelheid cannabis en dichtgemaakt met plakband. Aangezien nog meer gelijkaardig materiaal in hun voertuig lag, werden de twee verdachten gearresteerd.

Bekentenissen

“Op basis van het aangetroffen bezwarend materiaal werden tijdens een verhoor door een rechercheploeg gedeeltelijke bekentenissen afgelegd: de verdachten kwamen op deze manier een gedetineerde vriend bevoorraden, die op dat ogenblik op de wandeling zou zijn. Het voertuig werd in beslag genomen en het Parket zal de twee betrokkenen vervolgen voor bezit en handel in verdovende middelen”, zegt woordvoerder Glenn Verdru van de politie Arro Ieper. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier