Politie arresteert kapper die zaak in brand wil steken met molotovcocktails

De brandschade bleef uiteindelijk zeer beperkt. © BB
Redactie KW

In Oostende heeft de politie zondagnacht een man van 34 opgepakt nadat hij twee molotovcocktails in zijn eigen kapsalon gooide. Eerst probeerde hij het glas van zijn toegangsdeur nog te verbrijzelen.

De politie kreeg rond 4.30 uur melding over een inbraakpoging in de Nieuwpoortsesteenweg, vlakbij Petit Paris. Een man probeerde het glas van de toegangsdeur van Kapsalon Amigos te verbrijzelen, onderaan een appartementsgebouw. Het ging echter om gewapend glas en de deur begaf het niet. Uiteindelijk opende de man de toegangsdeur gewoonweg met de sleutel en gooide hij twee molotovcocktails naar binnen. De politie kwam kort daarna aan en kon hem ter plaatse arresteren. Tot de verbazing van de patrouilles bleek het te gaan om de eigenaar (34) van de kapperszaak.

De brandschade bleef uiteindelijk zeer beperkt. De molotovcocktails betroffen twee flesjes van een vijftiental centiliter brandstof met een lont. De brandweer kwam nog ter plaatse om de molotovcocktails te verwijderen en de zaak te ventileren.

De politie van Oostende bevestigt het incident. “Het onderzoek loopt en het is nog gissen naar een motief“, aldus commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. De man is momenteel gearresteerd op verdenking van brandstichting. Uit het onderzoek moet blijken of hij een moment van zinsverbijstering kende of al dan niet zijn verzekeraar wou oplichten.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier