Poetsvrouw uit Blankenberge stal voor duizenden euro’s bij tandarts in Knokke-Heist

Redactie KW

Een 39-jarige poetsvrouw uit Blankenberge riskeert een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een geldboete van 600 euro voor een reeks diefstallen bij mensen waar ze ging kuisen.

N.K. ging begin 2015 aan de slag bij een tandarts in Knokke-Heist en stal in een maand tijd voor duizenden euro’s aan spullen en cash geld. “Ze nam vijf iPhones, een iPad, twee dure zonnebrillen, een kredietkaarthouder en portefeuille van Louis Vitton én voor duizend euro aan dollars mee”, zegt de advocaat van de tandarts. “Mijn cliënten gaan regelmatig naar het buitenland en hebben daarom altijd wel wat geld in huis.” Voor de materiële schade vroeg de tandarts deze ochtend een vergoeding van 7.300 euro.

Voor de morele schade werd een bedrag van 1.500 euro gevraagd. “Sinds dat voorval durft mijn cliënt geen poetsvrouw meer alleen laten in huis”, klinkt de uitleg. Ook bij vier andere mensen werd de poetsvrouw betrapt op diefstal, zij lieten zich deze ochtend echter niet vertegenwoordigen in de rechtbank. De correctionele rechter doet uitspraak over de zaak op 31 mei. De poetsvrouw zelf was niet aanwezig in de Brugse rechtbank.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.