Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak, blijft in de cel

Sandra V. (links) blijft verder aangehouden voor de moordpoging op Kelly J. © TLG
Redactie KW

Sandra V. (43), de poetsvrouw uit Koekelare die afgelopen woensdag haar liefdesrivale met een mes en een hamer aanviel, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. De feiten vonden plaats in de Karel de Stoutelaan in Brugge. Het slachtoffer was even in levensgevaar.

De feiten gebeurden vorige week woensdagmorgen in de Karel de Stoutelaan in de Brugse wijk Kristus-Koning. Sandra V. (43) had toen haar jongste kind afgezet op school en reed van aan haar woonplaats in Koekelare naar het appartement van Kelly J. (37). Die laatste was een relatie begonnen met de ex-vriend van de eerste. Ze leefden dan ook op gespannen voet. Sandra V. reed naar Brugge om naar eigen zeggen te praten met de nieuwe vriendin van haar ex-vriend. Die had haar enkele dagen voordien laten zitten en daar had Sandra V. het behoorlijk moeilijk mee.

In het appartement kregen de twee vrouwen het met elkaar aan de stok. De ruzie liep volledig uit de hand. Daarbij deelde Sandra V. enkele messteken uit aan Kelly J. Ze zou haar ook op het hoofd geslagen hebben met een hamer. Het slachtoffer slaagde er wel nog in om zelf de hulpdiensten te verwittigen en werd met heel zware verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand was aanvankelijk zeer kritiek.

Poging tot moord

Sandra V. – moeder van vier kinderen – sprong weer in haar auto en reed naar haar werk. Daar werd ze enkele uren later door de politie opgepakt. Tijdens haar verhoor kon ze de speurders maar weinig wijzer maken. Ze verklaarde dat ze enkel met het slachtoffer wilde praten. Volgens haar waren het mes en de hamer daar toevallig aanwezig en nam ze die niet mee. De onderzoeksrechter hield haar aan op verdenking van poging tot moord. De raadkamer besliste dinsdagmorgen om die aanhouding een maand te verlengen.

“Wij begrijpen dat het onderzoek verder gevoerd moet worden”, zegt haar advocaat Bram Elyn. “Het slachtoffer moet nog uitgebreid verhoord worden. Hopelijk laat haar toestand dat snel toe. Maar daarna zouden wij willen vragen om zo snel mogelijk een reconstructie te houden. Dat kan enkel helpen om duidelijk te maken wat zich daar precies heeft afgespeeld.” (TLG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.