In mei 2013 viel het Kortrijkse gerecht binnen op maar liefst veertig plaatsen in ons land in een grootschalig onderzoek naar belastingsfraude. Spilfiguur in het onderzoek was een Desselgemse belastingsconsulent. Hij zou voor heel wat mensen illegale constructies opgezet hebben waardoor er massaal belastingen zouden ontdoken zijn. In het klantenbestand van de Desselgemnaar zat ook Dirk Demol, oud-wielrenner en binnenkort de ploegleider van Katusha-Alpecin.

Uit het onderzoek bleek dat hij zijn inkomsten uit de periode 2009-2013 verwierf via een Luxemburgse vennootschap. Volgens het gerecht was dit een postbusadres en had Demol niet het gunstige Luxemburgse belastingtarief mogen hanteren, maar wel degelijk het veel duurdere Belgische. Het parket wou Demol, de Desselgemse belastingsconsulent en nog zestien anderen vervolgen voor witwas, belastingontduiking en fiscale fraude.

Dirk Demol sloot ondertussen een deal met de fiscus en kan zo een proces ontlopen. Dat bevestigt zijn advocaat Michel Maus, tevens professor Fiscaal Strafrecht aan de VUB. "Er is een regularisatie getroffen en een boete betaald aan de fiscus. Daardoor vervalt de strafvordering", zegt Maus. Demol zou enkele tienduizenden euro betaald hebben. Eind deze maand beslist de raadkamer in Kortrijk wie van de andere beklaagden alsnog voor de rechtbank zal moeten verschijnen.

(LK)

In mei 2013 viel het Kortrijkse gerecht binnen op maar liefst veertig plaatsen in ons land in een grootschalig onderzoek naar belastingsfraude. Spilfiguur in het onderzoek was een Desselgemse belastingsconsulent. Hij zou voor heel wat mensen illegale constructies opgezet hebben waardoor er massaal belastingen zouden ontdoken zijn. In het klantenbestand van de Desselgemnaar zat ook Dirk Demol, oud-wielrenner en binnenkort de ploegleider van Katusha-Alpecin. Uit het onderzoek bleek dat hij zijn inkomsten uit de periode 2009-2013 verwierf via een Luxemburgse vennootschap. Volgens het gerecht was dit een postbusadres en had Demol niet het gunstige Luxemburgse belastingtarief mogen hanteren, maar wel degelijk het veel duurdere Belgische. Het parket wou Demol, de Desselgemse belastingsconsulent en nog zestien anderen vervolgen voor witwas, belastingontduiking en fiscale fraude.Dirk Demol sloot ondertussen een deal met de fiscus en kan zo een proces ontlopen. Dat bevestigt zijn advocaat Michel Maus, tevens professor Fiscaal Strafrecht aan de VUB. "Er is een regularisatie getroffen en een boete betaald aan de fiscus. Daardoor vervalt de strafvordering", zegt Maus. Demol zou enkele tienduizenden euro betaald hebben. Eind deze maand beslist de raadkamer in Kortrijk wie van de andere beklaagden alsnog voor de rechtbank zal moeten verschijnen.(LK)