Pizzeria-uitbater krijgt acht maanden cel voor twee zware geweldfeiten

De bewuste pizzeria bevindt zich langs de Koninklijke Baan. © JH
Redactie KW

Een 40-jarige uitbater van een pizzeria in Koksijde moet acht maanden naar de cel voor twee zware geweldfeiten. Zo sloeg hij een klant in elkaar omdat die per abuis een pita wilde bestellen in plaats van een pizza.

Tijdens zijn proces liet E.Y. van de pizzeria langs de Koninklijke Baan in Koksijde zich enkel vertegenwoordigen door zijn advocaat, maar naar zijn vonnis kwam hij wel luisteren. Uitgedost in zijn keukenschort, alsof hij klaar was om zijn deeg op te gooien in de rechtbank. Daar hoorde hij tot zijn ontsteltenis dat hij veroordeeld werd tot 8 maanden cel en 800 euro boete, en zijn twee slachtoffers elk 1.000 euro schadevergoeding moet betalen.

Op 27 oktober vorig jaar kwam klant M. zijn zaak ‘s nachts binnen en wilde er een pita bestellen. Dat schoot bij de uitbater echter in het verkeerde keelgat, want hij had de zaak omgebouwd van een snackbar met pita’s naar een pizzeria.

Gebroken neus

“Hij begon gewoon meteen te flippen”, sprak de advocaat van M. “Hij heeft hem een kwartier lang in elkaar geslagen en een deel van die feiten zijn gefilmd. M. was na de klappen zelfs volledig weg van de wereld en heeft nu nog last van zijn oog en fel licht. Hij was dan ook zwaar toegetakeld en had een gebroken neus.”

Op 14 november vorig jaar ging E.Y. opnieuw door het lint. Deze keer viel hij zijn buurman Z. aan, die een nachtwinkel uitbaat. Hij roofde zelfs een deel van zijn winkel leeg omdat die nog een schuld moest vereffenen. Hij gaf alle spullen na tussenkomst van de politie wel terug, maar sloeg daarna ook zijn buurman een neusbreuk. “Je hebt het recht in eigen handen genomen en dat is onaanvaardbaar”, sprak de rechter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.