Pittemnaar slachtoffer van zware verkeersagressie: klemgereden en neusbreuk geslagen

Detlev Desmedt (28) en zijn vriendin uit Pittem zijn nog onder de indruk van de gebeurtenissen die zich vrijdagavond afspeelden op de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde. Ze werden het slachtoffer van zinloos verkeersgeweld.

“We waren op de terugweg naar huis om op tijd terug te zijn voor de avondklok toen rond 23.30 uur een achterliggende chauffeur agressief rijgedrag vertoonde en begon te bumperkleven op de autosnelweg tussen Ardooie en Lichtervelde,” zegt een aangeslagen Detlev. “Mijn vriendin reed met de auto en ging opzij. De bestuurder bleef ons achtervolgen en hij haalde ons wild gesticulerend langs de pechstrook in. Hij gebaarde dat we aan de kant moesten gaan. Omdat hij bleef aandringen en met zijn lichten bleef knipperen konden we niet anders dan stoppen. We dachten zelfs even dat het politie in burger was die ons aanmaande om te stoppen.”

Het zinloos geweld dat nadien volgde, kan Detlev nog steeds moeilijk vatten. “Ik opende mijn raam en hoorde de agressor wild roepen. Meteen daarna deelde hij een vuistslag uit. Het eerste ogenblik draaide de wereld rondom me. Ik wist zelfs even niet goed meer waar ik was. De man probeerde echt in onze auto te geraken. Gelukkig had mijn vriendin de reflex om weg te rijden. Het laatste wat we hoorden, was een luide knal. Later bleek dat hij nog een harde stamp tegen het achterlicht van onze auto had uitgedeeld.

Pittemnaar slachtoffer van zware verkeersagressie: klemgereden en neusbreuk geslagen

Een verbouwereerde Detlev en zijn vriendin reden meteen naar het spoed van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. “Ik wist meteen dat mijn neus gebroken was. Door de slag lag onze auto vooraan vol bloed. Op de voorzetels, mijn kleren en zelfs op mijn vriendin. Even later werd in het ziekenhuis de neusbreuk bevestigd. Vandaag kreeg ik te horen dat ik woensdag onder het mes moet,” zucht Detlev. “Ik heb nog maar sinds vorige week nieuw werk. Om dan al meteen verlof te moeten nemen voor de operatie, is allerminst aangenaam.”

Nummerplaat onleesbaar

De volgende dag deden Detlev en zijn vriendin aangifte bij de politie in Pittem. “Ze hebben ondertussen de camerabeelden van de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde opgevraagd, maar kunnen de nummerplaat van de wagen niet lezen. Zelf waren we zodanig geschrokken dat we ook geen nummerplaat onthouden hebben. Door de schok kan ik met moeite de persoonswagen beschrijven.” Geeft Detlev aan. “Ik hoop wel dat getuigen zich zullen melden. We beseffen maar al te goed dat de bestuurder zichzelf niet zal aangeven bij de politie.”

Detlev en zijn vriendin zijn duidelijk nog niet bekomen van het voorval. “Ik beleef die vrijdagavond constant opnieuw. Mijn vriendin durft met moeite nog alleen in het donker rijden. Was het al maar enkele weken verder, zodat we de gebeurtenissen wat kunnen vergeten. En helaas moeten we zelf ook voor de ziekenhuiskosten opdraaien.” (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.