Pita-uitbaters staan terecht voor vechtpartij met betogers

Redactie KW

De uitbaters van de pitazaak Pitta House in de Burgemeester Reynaertstraat riskeren zes maanden gevangenisstraf voor een uit de hand gelopen vechtpartij voor hun zaak op 7 oktober 2015. De zaakvoerders, twee broers van 33 en 27 jaar uit Menen, kregen het aan de stok met een groep betogers die net terugkwamen van de nationale staking in Brussel.

“Ze kwamen ladderzat en agressief binnen”, klonk het bij de verdediging. “Bovendien braakte één van hen in de inkom van de zaak.” Nadien gingen de poppen aan het dansen. Over wie de eerst slag uitdeelde, wijzen beide groepen naar elkaar. De zaakvoerders, die plots tegen een grotere groep stonden, grepen naar een ijzeren staaf en een knuppel.

Opgelegde sluiting

Daarmee sloegen ze enkele van de betogers. “We mogen van geluk spreken dat hier geen doden zijn gevallen”, klonk het bij de advocaat van één van de betogers. Ook de zaakvoerders deelden in de klappen, één van hen liep een gebroken neus op.

Vlak na de feiten liet burgemeester Van Quickenborne de pitazaak 23 dagen sluiten. “Dat was voor hen al een erg zware straf, want die zaak is hun enige broodwinning”, zei hun advocaat. Ook voor de betogers die slagen uitdeelden, wordt een celstraf van vier maanden gevraagd. Allemaal riskeren ze een geldboete van 600 euro. Vonnis op 16 oktober. (AHK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier