Piepjonge transmigrant krijgt vier jaar cel voor 31 inbraken in onder meer Oostende

Redactie KW

Een piepjonge Algerijn heeft in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor zestien inbraken en vijftien pogingen daartoe. Hij pleegde de feiten met twee minderjarigen en gebruikte in sommige gevallen pepperspray om slachtoffers op afstand te houden.

Een alerte buschauffeur zag op 20 oktober vorig jaar hoe Rami B. en twee minderjarige kompanen stoer zwaaiden met grote sommen geld. De politie kwam erbij en stelde vast dat de jongeren 800 euro cash geld, gsm’s, juwelen, identiteitskaarten en drie busjes pepperspray bij zich hadden. De goederen konden worden gelinkt aan een reeks inbraken in voertuigen en woningen in Oostende, Blankenberge en Oudenburg. Een van de identiteitskaarten bleek gestolen uit de wagen van toenmalig KV Oostende-spits Richairo Zivkovic.

Bij de twee woninginbraken in Oudenburg gebruikten de daders pepperspray om slachtoffers die hen betrapten op afstand te houden. Rami B. beweerde minderjarig te zijn, maar een botscan bewees het tegendeel waarna de jongen naar de rechtbank werd doorverwezen. “Op foto’s op zijn gsm bleek dat hij graag poseerde met wapens, stapels geld en luxeproducten“, hekelde de advocate van een van de slachtoffers zijn houding.

De rechter kende dinsdag talrijke slachtoffers een schadevergoeding toe, onder wie Hans Bousson en zijn dochter Yasmine uit Oudenburg. Bousson richtte zich tijdens het proces emotioneel in de richting van de jonge dader. “Door mensen als jij werd ons politieke landschap volledig hertekend. Maar ik wil niet leven in een land dat racistisch is.” Bij Bousson gingen de daders aan de haal met geld, parfum, gsm’s, een tablet, rijbewijzen en identiteitskaarten. De daders spoten zelfs een verdovend product in de slaapkamer.

Rami B. ontkende zijn betrokkenheid bij het merendeel van de feiten. Voor diegene die hij wel bekende, vroeg zijn advocaat een straf met uitstel. Hij verwees daarbij naar de jeugdige leeftijd en precaire situatie van zijn cliënt. Maar de rechter kende dinsdag geen genade. Boven op de vier jaar cel voor de inbraken legde hij B. ook nog drie maanden cel op voor zijn illegaal verblijf in België.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.