Piepjonge Bredenaar die spuwde in gezicht politieagent voor rechter

Redactie KW

Een jongeman uit Bredene riskeert zes maanden cel voor smaad en weerspannigheid.

Op 21 juli kwam de politie tussenbeide in het kader van overlast van hangjongeren in Bredene. O.P. (19) weigerde zijn identiteitskaart uit te halen en werd verbaal agressief. “Hij spuwde in het gezicht van een agent en rochelde nog eens op zijn schoenen“, stelde de procureur dinsdag in de Brugse rechtbank.

“In het politiekantoor ondertekende hij zijn verhoor met HWDP, een Poolse afkorting die ‘dick in the ass of the police’ betekent. Dit toont aan hoe arrogant de beklaagde zich gedroeg.”

Dat O.P. grijnzend de rechtbank binnenstapte zinde de procureur al evenmin. Volgens zijn advocate voelt O.P. zich geviseerd door de politie. “Mijn cliënt wordt bijna elke dag gecontroleerd door de politie. Zijn identiteitskaart kon hij onmogelijk geven aangezien die nog op het politiekantoor lag na een eerdere interventie.”

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is O.P. geen onbekende voor het gerecht. Hij zit momenteel vast voor enkele gewapende overvallen. Naar aanleiding van de feiten op 21 juli stelden twee agenten zich burgerlijke partij. Ze eisen elk 500 euro schadevergoeding. De lokale politie Bredene/De Haan eist een symbolische euro.

De uitspraak volgt op 15 oktober.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier