"Ik had helemaal niet de bedoeling om hem iets aan te doen. Ik heb er enorm veel spijt van. Maar ik wist het gewoon niet." Ze vertelde het dinsdagmorgen in tranen tegen de Brugse onderzoeksrechter. De 31-jarige moeder S.V. verloor negen dagen eerder haar tweejarige zoontje A. Ze vond het jongetje 's morgens dood in zijn bedje. Maar nu zit de vrouw zelf in de cel op verdenking van de "onopzettelijke doding" van haar eigen zoon. Ze diende A. te frequent medicatie toe waardoor ze het jongetje onbewust een overdosis gaf. Ze mag de gevangenis woensdag even verlaten om op de begrafenis van de peuter aanwezig te kunnen zijn. Daarna zal ze terug naar haar cel gebracht worden.

Paniekerig telefoontje

Het drama voltrok zich op zondagmorgen 16 februari. Toen kregen de hulpdiensten een paniekerig telefoontje van de ouders van de kleine A. Zij hadden hun zoontje levenloos in zijn bedje in de Torhoutse wijk Sint-Henricus aangetroffen. De hulpverleners snelden ter plaatse, maar zij konden niets anders dan het overlijden van het jongetje vaststellen. De zaak werd meteen als een verdacht overlijden bekeken. Het parket werd verwittigd en er gebeurde een autopsie op het lichaam van het jongetje. Daaruit bleek dat het niet om een natuurlijk overlijden ging. "Uit het onderzoek is gebleken dat dit overlijden het gevolg zou kunnen zijn van een onopzettelijke doding", zegt Frank Demeester, procureur bij het Brugse parket.

Ondertussen wordt de moeder daar dus van verdacht. De vrouw was na de dood van haar zoontje nochtans kapot van verdriet. Enkele dagen erna postte ze ook een aangrijpende foto op haar Facebook-pagina. Daarop staat de kleine A. als een engeltje afgebeeld. Met een aureooltje en vleugeltjes in de hemel.

Pijnstillers

Ondertussen ging het onderzoek verder. En vooral de autopsie op het lichaam van de peuter bracht verdachte zaken aan het licht. Daaruit bleek namelijk dat het jongetje een dodelijke hoeveelheid pijnstillers in zijn bloed had. De moeder werd verhoord en verklaarde dat ze haar zoontje nietsvermoedend te veel pijnstillers moet gegeven hebben. "Hij werd een tijdje geleden geopereerd aan zijn amandelen", vertelde ze aan de politie. "Maar hij bleef pijn hebben en huilde. Ik wilde hem helpen. Echt waar. Ik had geen idee van de gevolgen."

Het parket lijkt ook te geloven dat de vrouw niet de bedoeling had om haar zoontje iets aan te doen. De medicijnen die het jongetje kreeg zouden volgens bepaalde bronnen eerder onschuldig zijn en bij de meeste gezinnen in de medicijnenkast staan. Zo is er onder andere sprake van Perdolan. Maar de moeder zou die volgens de eerste vaststellingen te frequent aan haar zoontje gegeven hebben. De vrouw werd voor de onderzoeksrechter geleid en die besliste dinsdag om haar aan te houden. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Brugge. Die zal beslissen of ze naar huis mag of een maand langer in de cel moet blijven. (TLG)

"Ik had helemaal niet de bedoeling om hem iets aan te doen. Ik heb er enorm veel spijt van. Maar ik wist het gewoon niet." Ze vertelde het dinsdagmorgen in tranen tegen de Brugse onderzoeksrechter. De 31-jarige moeder S.V. verloor negen dagen eerder haar tweejarige zoontje A. Ze vond het jongetje 's morgens dood in zijn bedje. Maar nu zit de vrouw zelf in de cel op verdenking van de "onopzettelijke doding" van haar eigen zoon. Ze diende A. te frequent medicatie toe waardoor ze het jongetje onbewust een overdosis gaf. Ze mag de gevangenis woensdag even verlaten om op de begrafenis van de peuter aanwezig te kunnen zijn. Daarna zal ze terug naar haar cel gebracht worden.Het drama voltrok zich op zondagmorgen 16 februari. Toen kregen de hulpdiensten een paniekerig telefoontje van de ouders van de kleine A. Zij hadden hun zoontje levenloos in zijn bedje in de Torhoutse wijk Sint-Henricus aangetroffen. De hulpverleners snelden ter plaatse, maar zij konden niets anders dan het overlijden van het jongetje vaststellen. De zaak werd meteen als een verdacht overlijden bekeken. Het parket werd verwittigd en er gebeurde een autopsie op het lichaam van het jongetje. Daaruit bleek dat het niet om een natuurlijk overlijden ging. "Uit het onderzoek is gebleken dat dit overlijden het gevolg zou kunnen zijn van een onopzettelijke doding", zegt Frank Demeester, procureur bij het Brugse parket. Ondertussen wordt de moeder daar dus van verdacht. De vrouw was na de dood van haar zoontje nochtans kapot van verdriet. Enkele dagen erna postte ze ook een aangrijpende foto op haar Facebook-pagina. Daarop staat de kleine A. als een engeltje afgebeeld. Met een aureooltje en vleugeltjes in de hemel. Ondertussen ging het onderzoek verder. En vooral de autopsie op het lichaam van de peuter bracht verdachte zaken aan het licht. Daaruit bleek namelijk dat het jongetje een dodelijke hoeveelheid pijnstillers in zijn bloed had. De moeder werd verhoord en verklaarde dat ze haar zoontje nietsvermoedend te veel pijnstillers moet gegeven hebben. "Hij werd een tijdje geleden geopereerd aan zijn amandelen", vertelde ze aan de politie. "Maar hij bleef pijn hebben en huilde. Ik wilde hem helpen. Echt waar. Ik had geen idee van de gevolgen." Het parket lijkt ook te geloven dat de vrouw niet de bedoeling had om haar zoontje iets aan te doen. De medicijnen die het jongetje kreeg zouden volgens bepaalde bronnen eerder onschuldig zijn en bij de meeste gezinnen in de medicijnenkast staan. Zo is er onder andere sprake van Perdolan. Maar de moeder zou die volgens de eerste vaststellingen te frequent aan haar zoontje gegeven hebben. De vrouw werd voor de onderzoeksrechter geleid en die besliste dinsdag om haar aan te houden. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Brugge. Die zal beslissen of ze naar huis mag of een maand langer in de cel moet blijven. (TLG)