Peter Gyselbrecht en VRT-journalist vervolgd voor perslek

Peter Gyselbrecht, de zoon van de opdrachtgever van de Kasteelmoord André Gyselbrecht. © belga
Redactie KW

De zaak rond de Kasteelmoord krijgt dan, ondanks het definitieve arrest van het hof van beroep in Gent, toch nog een staartje. Peter Gyselbrecht, zoon van opdrachtgever André, en journalist Bart Aerts zijn door de raadkamer in Brugge verwezen naar de correctionele rechtbank voor een perslek in het dossier.

Het Canvas-programma Terzake zond op 17 november 2016 telefoongesprekken uit afkomstig uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde later dat daar geen sprake van was. Peter Gyselbrecht, zoon van opdrachtgever en dokter André, bekende enkele dagen later in een persmededeling dat hij de telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie.

In het onderzoek naar de gelekte taps kwam journalist Bart Aerts als mededader in het vizier van de speurders. De raadkamer in Brugge oordeelt nu dat er voldoende aanwijzingen van schuld zijn dat de twee betrokkenen zich schuldig maakten aan misbruik van het inzagerecht. De raadkamer verwees hen dan ook naar de correctionele rechtbank. Peter Gyselbrecht was vandaag aanwezig toen de raadkamer het vonnis voorlas, maar wilde geen commentaar geven. Zowel hij als Bart Aerts hebben nu nog de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen die beslissing.

Lees alles over de Kasteelmoord hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier