Pekkersbeeld in Izegem opnieuw gestolen

© MI
Redactie KW

Een lege sokkel: dat is alles wat rest van het Pekkersbeeldje op de hoek van de Marktstraat en de Gentsestraat. Het beeld blijkt gestolen. De stad deed aangifte bij de politie van de diefstal.

Het oogt ietwat vreemd op de hoek van de Marktstraat en de Gentsestraat, want er staat enkel een sokkel en er is geen spoor meer van het publiek kunstwerk dat er op stond. “Het pekkersbeeld is inderdaad gestolen“, beaamt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA). Het beeld werd eind 2017 tijdelijk weggenomen naar aanleiding van de werken voor de nutsleidingen in de Marktstraat. “Het beeldje stond niet meer vast en er werd gevreesd dat het zou beschadigd worden”, zegt de schepen. “Begin 2018 werd het kunstwerk weer op de sokkel geplaatst. Er werd enkele maanden geleden al vastgesteld dat het beeldje verdwenen was. Een navraag bij de diensten en bij verschillende aannemers die er aan het werk waren, leverde niets op“, zucht schepen Himpe. “Er is nu aangifte gedaan bij de politie van de diefstal.”

“Het pekkersbeeldje, dat eigenlijk een kleine broer is van het pekkersbeeld dat sinds 1989 op de Grote Markt prijkt, stond er sinds 1994 en is een werk van Marc Claerhout”, aldus Himpe. “Het is helaas niet de eerste keer dat een publiek kunstwerk ontvreemd wordt. In 2007 verdwenen twee van de drie beelden van de olympische kampioenen Filip Bardoel en Ulla Werbrouck aan de ingang van het Izegemse zwembad.” Volgens de informatie van schepen Himpe verdween het pekkersbeeld op de hoek van de Marktstraat en de Gentsestraat al eens in 2001 en kwam de politie de dader toen op het spoor. “Hopelijk vinden we het kunstwerk nu ook opnieuw terug“, besluit de schepen.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier