Pedofiele Sint uit Hooglede gaat 12 maand de cel in

De rechtbank in Kortrijk heeft van de voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden van charmezanger Aloïs B. uit Hooglede een effectieve celstraf gemaakt. De man, die bekend staat als André Hazes-imitator Johnny Montero, schond zijn voorwaarden door begin deze maand op te treden als Sinterklaas en kinderen op schoot te nemen. “Hij lacht ons in ons gezicht uit”, aldus de procureur.

© (Foto LK)

Begin dit jaar werd Aloïs B., die toen nog in Lichtervelde woonde, veroordeeld tot twaalf maanden celstraf omdat hij een relatie met een minderjarige onderhield en er kinderpornografische foto’s op zijn gsm gevonden werden. De straf werd evenwel onder voorwaarden uitgesproken, waardoor B. niet in de cel moest. Eén van de voorwaarden was dat hij voor een periode van tien jaar geen enkele functie mocht uitoefenen die voornamelijk gericht is op minderjarigen. Toen hij begin deze maand optrad als Sinterklaas op een event van een lokaal tv-station in het Aalsterse gingen dan ook alle alarmbellen af. “Het was zijn ex-vriendin die de beelden had gezien en de politie verwittigde”, aldus de procureur. “Uit het onderzoek bleek dat hij actief reclame maakte voor zijn Sint-optredens en dit via zijn eigen e-mailadres. Nochtans had Aloïs B. aan zijn justitie-assistente (die hem moet begeleiden in het volgen van zijn voorwaarden, LK) gevraagd of hij Sint mocht spelen en het antwoord was duidelijk negatief. En toch deed hij het. Tijdens zijn eerste verhoor zei hij dat het zijn halfbroer was die in dat Sinterklaaspak zat, maar die man viel uit de lucht. Gisteravond (maandag, LK) is hij nog eens verhoord in de gevangenis en nu geeft hij de feiten wél toe. Alleen minimaliseert hij ze en zegt hij dat hij geen kinderen op schoot nam terwijl dat op de beelden duidelijk te zien is”, klonk het.

De advocate van Aloïs B. vroeg nog een ultieme kans voor haar cliënt. “Hij wist inderdaad dat het niet mocht en hij heeft voor bijna al zijn optredens een vervanger gezocht. Alleen voor dit optreden lukte dat niet. De klanten drongen aan, ze hadden in het verleden ook al veel voor hem gedaan en hij wou ze dus niet in de steek laten. Daarom heeft hij die domme beslissing gemaakt om alsnog in dat Sinterklaaspak te kruipen. De afgelopen week in de gevangenis heeft zijn ogen echt doen opengaan en hij vraagt een nieuwe kans om zich te bewijzen”, pleitte ze. Aloïs B. kreeg zelf het laatste woord. “Ik heb er spijt van. Er was geen gevaar voor die kinderen want heel dat optreden werd via livestream op internet uitgezonden. Maar ik besef dat ik een fout gemaakt heb”, klonk het. De rechter had echter weinig begrip voor die woorden. “Er is daar inderdaad niets verkeerd gebeurd, maar daar gaat het niet over. Het gaat over het vertrouwen dat Justitie moet hebben dat u uw voorwaarden zult volgen. En dat vertrouwen is geschaad”, aldus rechter Vereecke. Hij besliste terstond om van de voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden een effectieve celstraf te maken. Aloïs B. zal dus minstens de eindejaarsperiode in de gevangenis moeten verblijven.

Lees hier het artikel over het Sintverhaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.