Pedofiele babysitter werd door negen gezinne geblokkeerd in babysit-app

© iStock
Redactie KW

De pedofiele babysitter die veroordeeld is tot vijf jaar cel voor kindermisbruik en aanmaak van kinderporno, werd door negen gezinnen geblokkeerd in de babysit-app van de Gezinsbond. “Wij kregen daar zelf geen melding van”, klinkt het bij de Gezinsbond.

De 22-jarige Tim B. uit Brugge had als babysitter toezicht op zijn slachtoffers, waarvan het jongste amper drie jaar oud was. Op zijn computer troffen de speurders een handleiding aan voor ‘veilig misbruik van jonge meisjes’. De man maakte zeker al slachtoffers in Zuienkerke, Brugge en Oostkamp.

Nu blijkt dat hij bij diverse babysit-apps aangesloten was, waaronder die van de Gezinsbond. Op die app werd hij door negen gezinnen geblokkeerd. Hoe kan het dan dat hij niet vroeger ontmaskerd werd?

Tom Joos van de Gezinsbond: “Oppassers stellen zich kandidaat op die app wanneer een gezin op zoek is naar een babysit. Als dat gezin vindt dat die oppasser niet zo goed bij het gezin past, dan kan het die persoon blokkeren. Voor alle duidelijkheid, in de meeste gevallen zijn dat onschuldige redenen waarom die oppassers niet meer gewenst is. Het is bovendien een signaal dat alleen wordt gegeven aan de oppasser en niet tot bij ons komt.” (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier