Passagier gewond nadat auto wordt beschoten met luchtdrukpistool in Kuurne

Redactie KW

Een Kortrijks gezin heeft zaterdagavond omstreeks 18.45 uur de schrik van zijn leven opgedaan toen zijn wagen plotseling in Kuurne werd getroffen door een schot dat zich door het glas van het voertuig boorde en een jonge passagier raakte in de hals.

Aanvankelijk wist de familie niet wat haar overkwam, maar gaandeweg drong tot hen door wat precies was gebeurd. Via een bericht op Facebook richtte de bestuurder zich tot de dader: “Als je een geweten hebt, dan besef je dat je een schandalig laffe daad hebt verricht en een gevaar bent voor jouw medeburgers.”

Daarnaast deed de man in dat zelfde bericht een oproep naar getuigen die eventueel meer info kunnen verschaffen over de schutter die het rake schot loste. “We reden met onze ramen open en diende wat te vertraagden om de verkeersdrempel op te rijden toen mijn zoon, die rechts op de achterbank zat, plots pijn voelde in zijn hals”, legt de bestuurder uit. “Op dat moment klonk ook het geluid van iets dat tegen de auto ketste. We reden nog wat verder om de hoek om na te gaan wat er zich had afgespeeld. In onze wagen vonden we een ijzeren balletje en een paar kleine stukjes glas.”

Daarnaast was ook in de nek van de zoon van de bestuurder een wonde te zien. Ook het voertuig zelf liep geen noemenswaardige schade op. Vandaag diende de bestuurder een klacht in bij de politiezone Vlas. “Naast het balletje vonden we ook enkele stukjes glas”, gaat de bestuurder verder. “Die waren even groot als de balletjes waarmee geschoten werd. Gezien onze ramen open stonden kunnen deze niet van onze wagen afkomstig zijn. Ik mag er niet aan denken dat de daders ook deze stukjes glas gebruikten als munitie in hun luchtdrukpistool. Stel dat mijn zoon zijn oog was kwijtgeraakt, wat dan? We zijn danig onder de indruk van de feiten en hebben daarom de politie gecontacteerd.”

Ondertussen liepen bij de politie van de PZ Vlas al meer tips binnen die een voor een worden onderzocht. De politie die zaak serieus neemt, controleerde zondag al een aantal woningen in de onmiddellijke omgeving waar de feiten zich voordeden. Van de dader is nog geen spoor.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier