Pas bezorgde mondmaskers uit brievenbussen gestolen in Roeselare

De mondmaskers werden in het stadhuis klaargemaakt voor bedeling. © fb Stad Roeselare
Redactie KW

In enkele straten in Roeselare zijn enveloppes met pas bezorgde mondmaskers uit de brievenbussen gestolen. “Onaanvaardbaar”, vindt burgemeester Kris Declercq, die wel wil focussen op het initiatief van de stad om nog voor de heropstart van de scholen 60.000 mondmaskers te verdelen.

Donderdag startten 200 medewerkers om bij elk Roeselaars gezin een enveloppe met mondmaskers te bedelen. Eén masker per gezinslid ouder dan 6 jaar. Een initiatief van de stad zelf. Er volgt nog een tweede bedeling van maskers via de groepsaankoop van de Midwestgemeenten en een derde op initiatief van de federale overheid.

Leeg snel je eigen bus

Maar vanuit enkele straten in het centrum liepen er vandaag meldingen binnen van bewoners die zagen dat er brieven uit de brievenbussen werden gestolen of bewoners die geen maskers hebben ontvangen. De stad zal klacht bij de politie indienen. “Leeg zo snel mogelijk jouw brievenbus”, geeft de stad nog als goede raad mee. “Merk je dat je geen mondmasker kreeg, neem dan contact op met 1788.”

Geen respect

“Dergelijke diefstallen getuigen van weinig respect voor de inspanningen van de 200 medewerkers die hier al enkele dagen mee bezig zijn en voor de gezondheid van de medeburgers”, vindt burgemeester Kris Declercq. “Ik hoop wel dat die enkele diefstallen het mooie initiatief van de stad niet overschaduwen.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier