Parket zal verwijzing vragen voor doodslag op partner in Middelkerke

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal binnenkort aan de raadkamer vragen om een 68-jarige Middelkerkenaar te verwijzen voor doodslag. Emmanuel V. bracht zijn partner in oktober 2017 met vijf messteken om het leven. Zijn aanhouding werd dinsdagochtend opnieuw met twee maanden verlengd.

Op vrijdag 13 oktober 2017 kwam het op een appartement aan de Leopoldlaan in Middelkerke tot een hoogoplopende ruzie binnen het koppel. Een vrouw uit Haaltert kreeg in haar tweede verblijf vijf messteken te verwerken, waarvan drie in de rug. De zaak kwam pas aan het licht toen haar vriend zich de volgende dag ging aangeven bij de politie.

Emmanuel V. uit Middelkerke werd door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. In zijn eerste verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Uiteindelijk legde de verdachte pas na enkele maanden uitgebreide verklaringen af aan de politie. V. zou door het lint gegaan zijn na een nieuwe discussie met zijn partner. Haar sociaal leven bij de seniorenvereniging OKRA zou voor jaloezie gezorgd hebben bij de verdachte. Anderzijds beweert V. dat het slachtoffer zelf een grote rol speelde in het ontstaan van de fatale schermutseling.

Het onderzoek naar de feiten is al enkele maanden helemaal afgerond. De verdachte werd ook al een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. In haar eindvordering vraagt het parket om de man naar de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) te verwijzen voor doodslag, zonder voorbedachten rade dus. De KI is de laatste tussenstap op weg naar een assisenproces, dat wellicht pas in het voorjaar van 2020 zal plaatsvinden. De raadkamer buigt zich in principe binnen enkele weken over de verwijzing van het dossier.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier