Parket voert onderzoek naar 51-jarige acteur voor ‘verkrachting van minderjarigen’

© BELGA

Op basis van informatie van DPG Media is een onderzoek geopend onder de kwalificatie ‘verkrachting van minderjarigen’ tegen een 51-jarige man die in Antwerpen woont. Dat zegt het Antwerps parket vrijdag. Op vrijdag 23 juli werd een huiszoeking gedaan de acteur thuis, waarna hij opnieuw mocht vertrekken.

Tijdens maandenlang undercoveronderzoek volgden een Nederlandse journalist en Het Laatste Nieuws een Vlaamse acteur van middelbare leeftijd, die de voorbije twintig jaar rollen speelde in tientallen producties van Studio 100, VTM, VRT en Disney, schrijven de kranten van DPG Media vrijdag. De man zou beweerd hebben dat hij seks had gehad met minderjarige jongens en ging in op een valse uitnodiging om een 10-jarige te zien in een hotelkamer.

“Het parket Antwerpen is meteen aan de slag gegaan met de informatie die door DPG Media werd overgemaakt”, zegt woordvoerder Kristof Aerts vrijdag. “Na een eerste analyse naar mogelijke strafbare feiten heeft het parket beslist om een onderzoeksrechter te vorderen voor de kwalificatie ‘verkrachting van minderjarigen’.”

Het gaat om een 51-jarige man die vandaag in het Antwerpse woont. Op vrijdag 23 juli werd een huiszoekzoeking uitgevoerd, waarbij onder meer informaticamateriaal in beslag werd genomen. De man werd daarna een eerste keer verhoord door de lokale recherche van de Antwerpse politie. Na verhoor mocht hij vertrekken. Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet onder leiding van de onderzoeksrechter, sluit het parket af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier