Parket van Kortrijk vraagt verdere aanhouding voor Steve Vanneste

Het parket van Kortrijk wil dat Steve Vanneste (29), het voormalige Kortrijkse gemeenteraadslid van Vlaams Belang dat in de cel zit wegens partnergeweld, minstens een maand langer in de cel blijft. De raadkamer moet daar vandaag vrijdag over beslissen.

Steve Vanneste. © Foto KW

Steve Vanneste belandde op vrijdag 30 november in de gevangenis. De man werd opgepakt door de politie na een ernstig geval van partnergeweld in zijn appartement in Marke. Steve Vanneste was beschonken thuis gekomen na een avond en nacht werken in zijn café in Ieper. Het kwam er tot een hevige woordenwisseling met zijn vriendin, die op punt stond om naar haar werk te vertrekken.

De vrouw incasseerde enkele rake klappen en moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Toen haar zus samen met de politie arriveerde aan het appartement in de Rekkemsestraat, werden ook zij zowel verbaal als fysiek aangevallen. De politie slaagde er echter in om Steve Vanneste te overmeesteren. Sindsdien zit de man in de cel. De onderzoeksrechter bevestigde eerder al zijn aanhouding, vandaag vrijdag moet de raadkamer zich buigen over de vraag of de ex-politicus in de cel moet blijven.

Het parket van Kortrijk vroeg alvast om zijn verblijf in de gevangenis met een maand te verlengen. De verdediging stelde een voorwaardelijke invrijheidsstelling voor. Het is nu aan de raadkamer in Kortrijk om in de loop van de dag een beslissing te nemen.

Niet het eerste incident

Het is niet het eerste incident waarbij Steve Vanneste in opspraak kwam. In september werd hij opgepakt nadat hij in dronken toestand een ongeval veroorzaakte in Ieper. De zwarte politieman die tussenbeide kwam, kreeg allerlei racistische verwijten naar het hoofd geslingerd. Voor die zaak moet Steve Vanneste zich in maart volgend jaar voor de rechter verantwoorden. In oktober besliste de raadkamer in Ieper om hem ook te vervolgen wegens poging doodslag.

Eind 2017 zou Vanneste, toen ook dronken, tot drie keer toe geprobeerd hebben om een groepje jongeren met zijn auto van de baan te rijden. Hij deelde daarbij ook klappen uit. Wanneer dat proces zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

Mogelijk wacht de gevallen politicus dan nog een rechtszaak want in augustus ging een filmpje viraal waarin hij de uitbater van een nachtwinkel allerlei racistische verwijten naar het hoofd slingert. Of hij daarvoor vervolgd zal worden, is nog niet duidelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.