Gerdy (54) kwam met geweld om het leven, partner legt bekentenissen af

Gerdy Delannoy kwam donderdagnacht om het leven. © LK/Facebook
Redactie KW

Gerdy Delannoy uit Ingelmunster is donderdagnacht door geweld om het leven gekomen. Dat blijkt uit de lijkschouwing. De 43-jarige partner van de man legde bekentenissen af.

Gerdy Delannoy (54) kwam donderdagnacht om het leven in zijn rijwoning in de Lysbrugstraat in Ingelmunster. Buren hoorden donderdagavond al hevig kabaal in de rijwoning, vlakbij een bekende schoenwinkel. Omstreeks 2 uur ‘s nachts zagen buren een ambulance in de straat aankomen. Ook de politie snelde ter plaatse en nam een van de twee mannelijke bewoners mee. De twee waren net thuis na een avondje uit.

Steven M. legde bekentenissen af.
Steven M. legde bekentenissen af.© Facebook

Zaterdagmorgen maakte het parket Ieper-Kortrijk bekend dat de lijkschouwing heeft aangetoond dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen. Zijn partner, Steven M., werd opgepakt en heeft bekentenissen afgelegd. Hij verschijnt dinsdag voor de onderzoeksrechter.

Huwelijksfeest

Het koppel woonde sinds enkele maanden in de rijwoning en zou binnenkort trouwen. “Gerdy en Steven zagen er gelukkig uit samen”, zegt brouwer Xavier Vanhonsebrouck, meer dan twintig jaar de werkgever van Gerdy. “Ik zag Gerdy onlangs nog toen hij met zijn familie het diner voor zijn huwelijksfeest kwam voorproeven. Ze zagen er goed en gelukkig uit samen. Alles leek koek en ei. Wij staan dus ook voor een raadsel.”

Buurman Jerome Demuynck hoorde donderdagnacht flink wat kabaal.
Buurman Jerome Demuynck hoorde donderdagnacht flink wat kabaal. “Ik kroop rond het bewuste uur even uit bed om te plassen”, zegt Jerome, die enkele huizen verderop woont. “Die twee mannen ken ik niet echt, maar ze waren wel altijd erg vriendelijk. Wat er exact gebeurd is, weet ik niet. Dit is een erg rustige omgeving. Zulke zaken zijn we echt niet gewoon.”© CLY

“Gerdy heeft meer dan twintig jaar voor ons gewerkt, dus ik kende hem wel behoorlijk goed, ja”, zegt Xavier Vanhonsebrouck, eigenaar en zaakvoerder van de familiale brouwerij die zijn naam draagt. “Ik herinner hem alleszins als een goeie, correcte en loyale medewerker in ons bedrijf, waar hij voornamelijk in de verpakkingsafdeling werkte. Jammer genoeg speelde zijn gezondheid hem parten, waardoor hij enkele jaren terug afscheid nam van de brouwerij. Zijn rugproblemen maakten hem het werken heel moeilijk.”

(LK/CLY/PVH/PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier