Paardenkweker takelt fotograaf toe in Torhout: vier maanden cel

Een 56-jarige paardenkweker heeft in de Brugse strafrechtbank vier maanden effectieve celstraf gekregen voor slagen aan een fotograaf uit De Haan.

Op 23 juli 2017 was W.V. aanwezig op een driedaags ruiterevent in de Flandria Ranch in Torhout. Ook slachtoffer N.C. was er om foto’s van ruiters te nemen. Na afloop van het evenement bood hij die te koop aan. Aan zijn stand stond een lange wachtrij, maar W.V. had geen zin om aan te schuiven en stak de rij voorbij om de foto’s van zijn dochter te bemachtigen. De fotograaf stuurde hem echter terug, waarop W.V. hem twee slagen in het gezicht verkocht.

“Mijn cliënt was vier dagen arbeidsongeschikt en durfde nadien niet meer fotograferen op events”, pleitte de advocaat van N.C. “Uit pure angst besloot hij zelfs zijn hobby stop te zetten.” Beklaagde W.V. drong tijdens het proces aan op de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft niet geslagen. Het was de fotograaf die zich agressief opstelde”, beweerde hij bij monde van zijn advocaat. Maar de rechter geloofde dit duidelijk niet.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.