Overvallers moeten bakkerij in Harelbeke zonder buit verlaten

© LOH
Redactie KW

Dinsdag werd Bakkerij Francky in de Veldstraat in Harelbeke overvallen door twee mannen. Bakker en zaakvoerder Francky Vanderbruggen reageerde alert. De vermomde overvallers verdwenen zonder buit.

De overval gebeurde tussen 18.30 en 18.40 uur. “Ik hoorde de winkelbel en ging van het atelier naar de toonbank van de bakkerij”, vertelt de zaakvoerder. “Daar stonden twee mannen met een kap over het hoofd. Ik had geen argwaan, omdat het buiten koud was. Dichterbij komend zag ik dat ze een soort bivakmuts op hadden en dat enkel hun ogen zichtbaar waren. Ze dreigeden met een mes en vroegen geld.Alles verliep in enkele seconden. Gelukkig heb ik snel kunnen reageren. Ik ben vliegensvlug terug het atelier ingelopen en heb de tussendeur dichtgegooid”, vertelt de aangeslagen bakker.

“Omdat we die deur niet konden sluiten is mijn man er blijven tegen leunen. Ik was boven in de badkamer”, pikt bakkersvrouw Magy Durnez in. “Mijn man heeft de politie gebeld. Zij waren snel ter plaatse, maar intussen waren de overvallers verdwenen zonder iets mee te nemen. We wachten nu het onderzoek af.” Vrijdag sluit de bakkerij een tijdje. “Die vakantie was gepland”, aldus nog Magy.

(PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier