Na een partijtje petanquen stond de 52-jarige Philippe V.B. op 11 juli 2017 in Oostende op de tram te wachten. Twee mannen probeerden het horloge van het slachtoffer te stelen. Toen dat niet lukte, haalde Dololei A. drie keer uit met een petanquebal van het slachtoffer. V.B. viel met zijn hoofd op de boordsteen en kreeg nog een schop in zijn gezicht. De 32-jarige Ahmed R. graaide de portefeuille van het slachtoffer mee.

Dololei A. werd eerder door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 50 maanden effectieve gevangenisstraf. De Tunesiër ging echter in beroep en zal zich die beslissing beklagen. Het hof van beroep legde hem immers zes jaar effectief op voor de overval en nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf.

Op 13 mei 2017 bleek bij een politiecontrole dat Dololei A. een vlindermes op zak had. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve celstraf voor verboden wapenbezit. De verdediging pleitte echter dat de beklaagde in het andere dossier al zwaar genoeg gestraft is. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een bijkomende celstraf van zes maanden.

(BELGA)