Overmatig alcoholgebruik, vechtpartijen en een aanhouding in Oostende: de zomer is begonnen

De Oostendse uitgaansbuurt vormde zaterdagnacht het tafereel van heel wat moeilijkheden.
Redactie KW

De politie had zaterdagnacht opnieuw haar handen vol in de Oostendse uitgaansbuurt.

Omstreeks 1 uur tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag brak een vechtpartij uit in een café in de Langestraat. De toegesnelde agenten werden meteen belaagd door een 33-jarige man uit Middelkerke. “De man reageerde uiterst agressief tegenover onze mensen en was voor geen enkele rede vatbaar. We dienden hem over te brengen naar het commissariaat waar hij werd opgesloten om af te koelen”, verduidelijkt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

“Amper een uur later was het een 20-jarige Oostendenaar die voor moeilijkheden zorgde. De man had zich in een café, opnieuw in de Langestraat, agressief opgesteld ten opzichte van onze agenten toen ze werden opgeroepen om tussen te komen bij moeilijkheden. Ook die man was voor geen rede vatbaar en werd opgesloten.”

Daarnaast moest de politie verschillende keren tussen komen in de Langestraat nadat melding werd gemaakt van gevallen personen. “Heel wat mensen kwamen ten val door overmatig alcoholgebruik. Daarbij liepen enkelen van hen een hoofdwonde op. Die mensen werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging”, aldus de commissaris.

Op het Sint Petrus-en-Paulusplein werd zaterdagnacht dan weer een man staande gehouden die zich verdacht gedroeg. “De man werd aan een controle onderworpen nadat een patrouille vond dat de man verdacht handelde. Het bleek om een 31-jarige man van Roemeense afkomst te gaan die geseind staat met een Europees aanhoudingsbevel. De man werd opgesloten in het kantoor met oog op uitlevering”, geeft de politiewoordvoerder nog mee.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier