Ouders van minderjarige vragen schadevergoeding van 10.000 euro aan drugsdealer

Redactie KW

Een dertiger uit Oostende heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van xtc, speed en cannabis.


De ouders van een achttienjarig meisje uit Oudenburg eisen 10.000 euro schadevergoeding van speeddealer Miguel Q. uit Oostende. Terwijl zijn toenmalige vriendin in de cel zat begon Q. een relatie met het meisje, dat eerst het lief was van zijn stiefzoon. Miguel Q., een man van rond de 40, betrok het toen 17-jarige meisje en zijn stiefzoon bij zijn handeltje en liet hen het vuile werk opknappen. Zo moesten ze geld ophalen bij klanten en drugs ronddragen.

“Het meisje werd op een gegeven moment met 300 gram speed in haar rugzak naar school gestuurd omdat ze nog moest leveren”

“De beklaagde kende geen scrupules,” stelde de procureur. “Hij verkocht niet alleen drugs aan minderjarigen, maar schakelde ze ook in voor zijn handel. Het meisje werd op een gegeven moment met 300 gram speed in haar rugzak naar school gestuurd omdat ze nog moest leveren. Dat de ouders zich hier vandaag burgerlijke partij stellen is een goede zaak. Het openbaar ministerie staat er doorgaans alleen voor in drugszaken.” De procureur vorderde vier jaar effectieve celstraf voor Miguel Q., die naast speed ook cannabis, cocaïne en vermoedelijk ook XTC aan de man bracht. Voorts wil de procureur 90.000 euro aan drugswinsten verbeurd verklaard zien. De ouders van het meisje kwamen de feiten op het spoor toen ze enkele seksueel getinte brieven van Miguel Q. onderschepten. Miguel Q., die al vier maanden in voorhechtenis zit, moet zich naast de drugshandel ook verantwoorden voor de seksuele relatie met het meisje. Volgens het parket was het meisje volledig in zijn macht. “Het meisje had wel al eens geëxperimenteerd met drugs, maar door haar relatie met de beklaagde raakte ze op het slechte pad,” stelde de advocate van de ouders. “Ze werd van school gestuurd en verloor een jaar.” De rechter doet uitspraak op 9 februari.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.