Ouders die zoontje van 9 met Porsche door Jabbeke lieten racen, riskeren rijverbod en boete

Redactie KW

Ze riskeren elk een rijverbod van 5 jaar en een boete van 9.000 euro.

Op een filmpje dat enkele maanden geleden opdook was te zien hoe het toen 9-jarig zoontje zelfstandig met een Porsche reed door de straten van Jabbeke. Op een bepaald moment haalde de jongen een topsnelheid van 106 kilometer per uur. De vader zat naast hem en filmde alles. De moeder zat juichend op de achterbank.

“Kom, volle bak nu. Volle gas”, roept de vader naar zijn zoon vanop de passagiersstoel van zijn Porsche Cayenne. “Waauw, het is zo eng”, zegt het kind dat amper boven het stuur uitkomt. Politie en parket namen de feiten ernstig en startten een onderzoek.

Intussen is het onderzoek afgesloten en heeft het gerecht beslist dat zowel de vader als moeder zich moeten verantwoorden in de rechtbank. Ze worden vervolgd omdat ze hun auto toevertrouwden aan iemand zonder rijbewijs. Ze zullen aan de rechter ook moeten proberen uitleggen waarom ze hun zoontje aanmoedigden sneller te rijden. Ze riskeren elk afzonderlijk een rijverbod van 5 jaar en een boete van 9.000 euro.

De ouders probeerden aan een proces te ontsnappen door vol te houden dat het een oud filmpje was.?”De feiten zijn dus verjaard”, klonk het. Het parket liet daarop specialisten de video onderzoeken. Door de beelden te verbeteren slaagden de experts erin de datum te lezen die op een bouwvergunning stond in de straat waar het kind en zijn ouders voorbijraasden. Daaruit bleek dat het om een recent filmpje ging. Op 10 januari staan ze voor de politierechtbank in Brugge.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.