De man verplaatste zich te voet met een rollator, op zeker ogenblik wordt hij in het Engels aangesproken door een manspersoon. Deze houdt een munt van 2 euro vast. Slachtoffer veronderstelt dat hij wisselgeld nodig heeft voor de parkeerautomaat. Tijdens het openen van zijn portefeuille wijst de verdachte naar de muntstukken die hij wil. Ongezien steelt hij ook de biljetten uit de portefeuille van slachtoffer.

Beschrijving verdachte: man, ongeveer 1m70 - 1m75 groot, net gekleed, donkere kledij, draagt een soort van aktentasje onder zijn arm, getaande huidkleur, ongeveer 30 jaar oud.

Het is al het tweede dergelijke feit op relatief korte tijd in het centrum van Ieper. Telkens werden bejaarde mensen geviseerd. De politie geeft het preventieve advies om nooit geld te wisselen met onbekenden, er zijn genoeg banken om dat te doen.

De man verplaatste zich te voet met een rollator, op zeker ogenblik wordt hij in het Engels aangesproken door een manspersoon. Deze houdt een munt van 2 euro vast. Slachtoffer veronderstelt dat hij wisselgeld nodig heeft voor de parkeerautomaat. Tijdens het openen van zijn portefeuille wijst de verdachte naar de muntstukken die hij wil. Ongezien steelt hij ook de biljetten uit de portefeuille van slachtoffer.Beschrijving verdachte: man, ongeveer 1m70 - 1m75 groot, net gekleed, donkere kledij, draagt een soort van aktentasje onder zijn arm, getaande huidkleur, ongeveer 30 jaar oud.Het is al het tweede dergelijke feit op relatief korte tijd in het centrum van Ieper. Telkens werden bejaarde mensen geviseerd. De politie geeft het preventieve advies om nooit geld te wisselen met onbekenden, er zijn genoeg banken om dat te doen.