Oudere dame betrapt op stelen van babyspulletjes uit speelgoedwinkel in Bredene

Redactie KW

Opmerkelijk: toen onze medewerker in de winkel aanwezig was voor een interview, gebeurde er warempel nog een andere diefstal, door een meisje van amper 10 jaar oud.

De Speelreus, een speelgoedwinkel in de Kapelstraat in Bredene, was gisteren het slachtoffer van een winkeldiefstal door een oudere dame. De uitbaters hadden gisteren vervolgens een filmpje van hun bewakingscamera op het internet geplaatst, al haalden ze de beelden er later weer af. Op de beelden was duidelijk te zien hoe een oudere vrouw babyspullen onder haar vest had verstopt. “Het is onbegrijpelijk hoe deze dame zo’n risico loopt voor amper 25 euro”, zegt zaakvoerder Steffan Van Houten.

Ook meisje van 10 jaar steelt

Deze middag, toen ondergetekende fotograaf dit nieuwsfeit wilde illustreren met beeld, was hij getuige van een aan de gang zijnde diefstal door een 10-jarig meisje. Zowel de uitbater als de verslaggever stonden aan de grond genageld toen het meisje, op vraag van de winkelbediende, haar zakken leeg maakte en er inderdaad een klein gadget van ongeveer 2 euro tevoorschijn kwam. Zonder gêne stapte het kleine meisje naar buiten.

Nog geen half uur later werd de dame herkend van de diefstal van de dag ervoor. De bejaarde dame stapte terug met haar kleinkind de nabijgelegen supermarkt binnen. Onmiddellijk werd de politie erbij gehaald, maar de dame ontkende in alle talen. Toch heeft ze het bedrag van de gestolen goederen betaald. De politie nam haar nog mee voor een bijkomend verhoor naar het politiekantoor.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.