Oud-gemeenteraadslid Steve Vanneste krijgt acht maanden voorwaardelijk voor partnergeweld

Redactie KW

Voormalig Kortrijks gemeenteraadslid Steve Vanneste (30) is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een effectieve boete van 800 euro voor partnergeweld. Op 30 november vorig jaar vloog hij nog een tijdje de cel in nadat hij zijn ondertussen ex-vriendin zwaar toetakelde.

Steve Vanneste arriveerde ‘s ochtends in beschonken toestand aan zijn appartement in de Rekkemsestraat in Marke toen zijn toenmalige vriendin naar haar werk wou vertrekken. Het kwam tot een discussie waarbij hij haar te lijf ging. Hij duwde haar tegen de grond en gaf haar verschillende vuistslagen in het gezicht. Het slachtoffer slaagde er in weg te lopen, te schuilen bij een buurvrouw en de hulpdiensten en haar zus te alarmeren. Maar ook zij waren niet welkom. Steve Vanneste slingerde hen tal van verwijten naar het hoofd en probeerde ook hen te slaan.

Steve Vanneste was zelf niet aanwezig op de rechtbank in Kortrijk. Hij woont en werkt ondertussen op een callcenter in Bulgarije. In een verklaring bij de politie zei hij dat hij zich door de alcohol niets meer herinnerde. Volgens hem is de agressie te wijten aan een val die hij in 2017 maakte waardoor hij een niet aangeboren hersenletsel opliep en moeite heeft om zijn impulsen te controleren. Aan zijn ex-vriendin moet hij een schadevergoeding van 750 euro betalen.

Het voormalige gemeenteraadslid kwam het voorbije jaar herhaaldelijk negatief in het nieuws. In augustus 2018 ging een filmpje viraal waarin hij de uitbater van een Kortrijkse nachtwinkel het ene racistische verwijt na het andere naar het hoofd slingerde. Op 14 september werd hij in Ieper opgepakt nadat hij ‘s morgens in dronken toestand een ongevalletje veroorzaakte. Een zwarte politieman die tussenkwam, werd de huid vol gescholden. Na een cafédiscussie in Ieper achtervolgde hij ‘s nachts ook nog twee jongemannen deelde klappen uit en probeerde hen tot drie keer omver te rijden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier