Opschorting voor ploegbaas uit Gistel die broek van collega in brand stak

© iStock
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Gistel heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor erg opvallende feiten van slagen en verwondingen. K.D. stak de broek van een andere arbeider in brand, waardoor die ernstige brandwonden opliep.

Het vreemde incident gebeurde op 2 september 2016 op een bouwwerf in Oostende. De ploegbaas goot een ontvlambaar product op de grond en stak het goedje in brand. Het product was echter ook op de broek van een 27-jarige collega uit Oostende terechtgekomen. Het slachtoffer liep bij het arbeidsongeval tweede- en derdegraadsbrandwonden op.

Volgens de advocaat van de burgerlijke partij maakte de beklaagde wel vaker misbruik van zijn positie als ploegbaas. De verdediging legde uit dat K.D. zijn collega eigenlijk gewoon wilde waarschuwen. “Het slachtoffer vatte sommige dingen nogal speels op, daarom wilde mijn cliënt de gevaren van dat product tonen”, aldus meester Jos Van der Perre. De beklaagde zelf verklaarde op de zitting dat hij onmiddellijk al het mogelijke heeft gedaan om het slachtoffer te helpen.

Het slachtoffer lijdt volgens zijn advocaat nog elke dag pijn. Voor de morele en esthetische schade werd daarom een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro gevraagd. De rechter herleidde dat voorlopige bedrag tot 1.500 euro. Een deskundige zal de exacte schade bepalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier