Via een externe firma kon de jongeman aan de slag bij Clarebout Potatoes in het West-Vlaamse Nieuwkerke. "Mijn cliënt merkte echter al gauw dat de beklaagde geen aanwinst was voor het bedrijf", zei de advocaat van de burgerlijke partij tijdens het proces. "Hij kon geen opmerkingen verdragen. Zo weigerde hij een hoedje te dragen dat alle werknemers in de voedingsindustrie om hygiënische redenen moeten opzetten." Hij gaf dit door aan de personeelsdienst en de twintiger werd ontslagen.

Toen sloegen de stoppen van de man door. Hij hield zijn leidinggevende verantwoordelijk voor het ontslag en bestookte hem met anonieme brieven met insinuaties over zijn privéleven. Gedurende vier maanden belde hij zijn slachtoffer ook regelmatig op. Volgens de advocaat van de beklaagde werd zijn cliënt gepest voor zijn chef. "Mijn cliënt meent dat hij ontslagen werd omdat hij de onveilige werkomstandigheden in het bedrijf aankaartte." Clarebout Potatoes werd vorig jaar veroordeeld voor een dodelijk arbeidsongeval in 2016, en in 2017 kwam ook een medewerker om het leven.

De advocaat pleitte dat zijn cliënt in de fout ging en daar spijt van heeft. De advocaat vroeg de gunst van de opschorting en daar ging de Ieperse strafrechter donderdag op in. Ze achtte de feiten bewezen, maar legde geen gevangenisstraf op. De ex-werknemer moet wel een morele schadevergoeding van 500 euro betalen aan zijn voormalige baas. De beklaagde daagde niet op voor zijn proces en was ook niet aanwezig om het vonnis te aanhoren.

(Belga)

Via een externe firma kon de jongeman aan de slag bij Clarebout Potatoes in het West-Vlaamse Nieuwkerke. "Mijn cliënt merkte echter al gauw dat de beklaagde geen aanwinst was voor het bedrijf", zei de advocaat van de burgerlijke partij tijdens het proces. "Hij kon geen opmerkingen verdragen. Zo weigerde hij een hoedje te dragen dat alle werknemers in de voedingsindustrie om hygiënische redenen moeten opzetten." Hij gaf dit door aan de personeelsdienst en de twintiger werd ontslagen. Toen sloegen de stoppen van de man door. Hij hield zijn leidinggevende verantwoordelijk voor het ontslag en bestookte hem met anonieme brieven met insinuaties over zijn privéleven. Gedurende vier maanden belde hij zijn slachtoffer ook regelmatig op. Volgens de advocaat van de beklaagde werd zijn cliënt gepest voor zijn chef. "Mijn cliënt meent dat hij ontslagen werd omdat hij de onveilige werkomstandigheden in het bedrijf aankaartte." Clarebout Potatoes werd vorig jaar veroordeeld voor een dodelijk arbeidsongeval in 2016, en in 2017 kwam ook een medewerker om het leven. De advocaat pleitte dat zijn cliënt in de fout ging en daar spijt van heeft. De advocaat vroeg de gunst van de opschorting en daar ging de Ieperse strafrechter donderdag op in. Ze achtte de feiten bewezen, maar legde geen gevangenisstraf op. De ex-werknemer moet wel een morele schadevergoeding van 500 euro betalen aan zijn voormalige baas. De beklaagde daagde niet op voor zijn proces en was ook niet aanwezig om het vonnis te aanhoren.(Belga)