Opschorting van straf voor zestiger die minderjarige aanreed en bedreigde met een vleesmes

Redactie KW

Een man van 64 jaar uit Izegem heeft opschorting van straf gekregen nadat hij een minderjarige had aangereden en bedreigd met een vleesmes. De minderjarige hing met een groepje vaak rond aan de woning van de zestiger. De jongeren deden belletjetrek waardoor de man tilt sloeg. De rechter hield bij zijn vonnis rekening met zijn gunstig strafverleden en het eenmalige karakter van de feiten.

Het was niet de eerste keer dat het groepje jongeren rondhing tegenover de woning van de beklaagde. De tieners deden regelmatig belletjetrek en riepen “Fuck you” naar de man, aldus de procureur. Op 4 oktober vorig jaar ging hij door het lint. Nadat ze weer eens hadden aangebeld, kwam de man kwaad buiten en zei dat het gedaan moest zijn, maar de jongeren lachten hem uit.

Daarop ging hij een vleesmes halen. De jongens vluchtten weg op de fiets, maar de beklaagde sprong met het mes in de wagen en reed erachteraan. Op de parking van de Colruyt in Izegem reed hij een van de jongens omver met zijn Mercedes. Aan de politie verklaarde hij dat hij enkel wou weten waar ze woonden, en niet de intentie had om iemand aan te rijden.

De Kortrijkse strafrechter oordeelde maandag echter dat het wel degelijk om opzettelijke slagen en verwondingen ging. Maar hij hield rekening met gunstige strafverleden van de zestiger en het eenmalige karakter van de feiten. De man kreeg opschorting van straf voor drie jaar. Ook zijn wagen mag hij behouden, “gezien het om een gepensioneerde weduwnaar gaat die in schuldbemiddeling zit”, zo motiveerde de rechter zijn vonnis.

Enkel het vleesmes werd verbeurdverklaard. Aan de jongen en zijn ouders moet de man 1.700 euro morele en materiele schadevergoeding betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier