De beklaagde zat tot juni 2019 lang in voorhechtenis in een ander dossier, maar begon na haar vrijlating gewoon opnieuw. Vrijdag oordeelde een andere rechter al dat ze geen bijkomende straf moest krijgen voor zeven feiten van tafelschuimerij, twee winkeldiefstallen en twee onbetaalde taxiritten. Tijdens haar horecabezoeken bleven onder andere garnaalkroketten, tapas, sherry's, wijntjes, mojito's en Westmalle Tripels onbetaald.

In een andere correctionele kamer moest L. zich voor twee andere dossiers verantwoorden. Op 27 juli 2019 dronk ze in Blankenberge een glas Ricard van 7,50 euro, maar probeerde ze zonder te betalen te vertrekken. Toen ze tegengehouden werd, deed ze tevergeefs een poging om met een bankkaart te betalen. De vrouw bleek slechts twee euro op zak te hebben. Vier dagen later stal ze in Brugge een zwarte trolley van twee Argentijnse toeristen. De slachtoffers hadden de trolley tijdens een wandeling even achtergelaten in de receptie van hun hotel.

In een ver verleden bouwde Maria L. volgens de verdediging aan een loopbaan als arts in de klinische biologie. In 1997 moest ze echter stoppen met haar specialisatie. Door een stukgelopen huwelijk en een depressie zou de beklaagde aan lager wal geraakt zijn. De beklaagde heeft geen vaste verblijfplaats en kampt met een alcoholverslaving. In totaal is ze gekend voor niet minder dan 107 feiten van tafelschuimerij.

De rechter hield in zijn vonnis rekening met een veroordeling voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode. In oktober 2019 werd L. immers al veroordeeld tot zes maanden cel voor onbetaalde wijntjes en maaltijden in Oostende, Nieuwpoort en Brugge. Voor het onbetaalde glas Ricard en de diefstal werd een bijkomende effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro opgelegd.

(Belga)

De beklaagde zat tot juni 2019 lang in voorhechtenis in een ander dossier, maar begon na haar vrijlating gewoon opnieuw. Vrijdag oordeelde een andere rechter al dat ze geen bijkomende straf moest krijgen voor zeven feiten van tafelschuimerij, twee winkeldiefstallen en twee onbetaalde taxiritten. Tijdens haar horecabezoeken bleven onder andere garnaalkroketten, tapas, sherry's, wijntjes, mojito's en Westmalle Tripels onbetaald. In een andere correctionele kamer moest L. zich voor twee andere dossiers verantwoorden. Op 27 juli 2019 dronk ze in Blankenberge een glas Ricard van 7,50 euro, maar probeerde ze zonder te betalen te vertrekken. Toen ze tegengehouden werd, deed ze tevergeefs een poging om met een bankkaart te betalen. De vrouw bleek slechts twee euro op zak te hebben. Vier dagen later stal ze in Brugge een zwarte trolley van twee Argentijnse toeristen. De slachtoffers hadden de trolley tijdens een wandeling even achtergelaten in de receptie van hun hotel. In een ver verleden bouwde Maria L. volgens de verdediging aan een loopbaan als arts in de klinische biologie. In 1997 moest ze echter stoppen met haar specialisatie. Door een stukgelopen huwelijk en een depressie zou de beklaagde aan lager wal geraakt zijn. De beklaagde heeft geen vaste verblijfplaats en kampt met een alcoholverslaving. In totaal is ze gekend voor niet minder dan 107 feiten van tafelschuimerij. De rechter hield in zijn vonnis rekening met een veroordeling voor gelijkaardige feiten in dezelfde periode. In oktober 2019 werd L. immers al veroordeeld tot zes maanden cel voor onbetaalde wijntjes en maaltijden in Oostende, Nieuwpoort en Brugge. Voor het onbetaalde glas Ricard en de diefstal werd een bijkomende effectieve celstraf van zes maanden en een boete van 400 euro opgelegd.(Belga)