Opnieuw vermoedens van mensensmokkel bij grenscontroles in haven Zeebrugge

© BELGA
Redactie KW

De grenscontrole in Zeebrugge staat op scherp, zoveel is duidelijk. Enkele voorvallen de afgelopen dagen getuigen daarvaan.

Zaterdagnamiddag werd een Roemeens koppel gevat in een Moldavisch voertuig bij inscheping in de Pride of Bruges, toen zij samen met hun zevenjarig dochtertje een Albanees met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te brengen.

Zondagnamiddag bood zich een voertuig aan met Slovaakse nummerplaten voor inscheping in de Pride of York, waarin vier personen aanwezig waren. Ogenschijnlijk betroffen het opnieuw allemaal Italianen, maar na een eerste grondig nazicht door het veiligheidspersoneel, gevolgd door een grondige controle door de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge, bleken twee personen in wezen Albanezen te zijn die gebruik maakten van valse documenten.

Het Italiaanse koppel (man van 59 jaar en vrouw van 53 jaar) werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De twee Albanezen werden evenzeer aangehouden voor het gebruik van de valse documenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier