De kleurrijke picknicktafels van het Vlaspark moesten zaterdagochtend door de brandweer uit de Heulebeek worden gevist. Wie zich vrijdagavond en/of -nacht met het vandalisme bezighield, is op dit moment niet duidelijk.

Zaterdagmiddag bleek niet alleen het Vlaspark slachtoffer te zijn van zware vernielingen. Ook het gloednieuwe omnisportveld met basketbalringen en voetbaldoelen, werd hardhandig aangepakt. De doeltjes werden uit de grond getrokken en op de nieuwe ondergrond gedumpt. Een slag in het gezicht van veel jonge sportievelingen die de voorbije weken en maanden gretig gebruikmaakten van het sportveld.

Na eerdere vernielingen, eind oktober, gaf burgemeester Francis Benoit (CD&V) aan dat er camerabewaking komt in het Vlaspark. "De camera's komen er sowieso, maar ze moeten ook kunnen worden aangesloten aan een netwerk. In het Vlaspark zijn op vandaag nog geen verbindingen. Bovendien moeten we ook de procedure voor het bestellen volgen en moet het budget kloppen", aldus de burgemeester. "Bij deze wil ik ook getuigen van de feiten in het Vlaspark en op het Sportpark oproepen zich te melden. Dit is meer dan stoerdoenerij."

Ook schepen van Sport Jan Deprez (CD&V) vraagt meer respect voor de infrastructuur in de gemeente. "Het is heel spijtig dat er personen rondlopen die er plezier in vinden om schade te berokkenen... Dit bruut vandalisme moet worden aangepakt!"

Niet alleen het vlaspark werd geconfronteerd met vandalisme. Ook het omnisportveld onderging die confrontatie in het...

Geplaatst door Jan Deprez op Zaterdag 1 december 2018
De kleurrijke picknicktafels van het Vlaspark moesten zaterdagochtend door de brandweer uit de Heulebeek worden gevist. Wie zich vrijdagavond en/of -nacht met het vandalisme bezighield, is op dit moment niet duidelijk.Zaterdagmiddag bleek niet alleen het Vlaspark slachtoffer te zijn van zware vernielingen. Ook het gloednieuwe omnisportveld met basketbalringen en voetbaldoelen, werd hardhandig aangepakt. De doeltjes werden uit de grond getrokken en op de nieuwe ondergrond gedumpt. Een slag in het gezicht van veel jonge sportievelingen die de voorbije weken en maanden gretig gebruikmaakten van het sportveld.Na eerdere vernielingen, eind oktober, gaf burgemeester Francis Benoit (CD&V) aan dat er camerabewaking komt in het Vlaspark. "De camera's komen er sowieso, maar ze moeten ook kunnen worden aangesloten aan een netwerk. In het Vlaspark zijn op vandaag nog geen verbindingen. Bovendien moeten we ook de procedure voor het bestellen volgen en moet het budget kloppen", aldus de burgemeester. "Bij deze wil ik ook getuigen van de feiten in het Vlaspark en op het Sportpark oproepen zich te melden. Dit is meer dan stoerdoenerij." Ook schepen van Sport Jan Deprez (CD&V) vraagt meer respect voor de infrastructuur in de gemeente. "Het is heel spijtig dat er personen rondlopen die er plezier in vinden om schade te berokkenen... Dit bruut vandalisme moet worden aangepakt!"