Op 30 september 2019 werd Peter D. in Knokke-Heist door de politie opgemerkt met een andere druggebruikster. Op een bepaald moment zagen ze hoe hij iets weggooide. Het bleek achteraf om een kleine 50 gram heroïne te gaan. De Heistenaar beweerde dat hij zijn drugs gewoon af en toe deelde met vrienden, maar verhoren van afnemers wezen volgens het OM uit dat hij wel degelijk op beperkte schaal dealde.

Peter D. werd in het verleden al veroordeeld voor verboden wapens, slagen, diefstal en drugs. Zo kreeg hij in januari 2019 nog 37 maanden effectieve gevangenisstraf voor het dealen van drugs die bijna voor een fatale overdosis zorgden. Op 5 maart 2020 kwamen daar nog twee jaar effectieve celstraf bij voor het dealen van heroïne. Tijdens het huidige onderzoek werd de beklaagde vrijgelaten onder voorwaarden, maar ook die lapte hij aan zijn laars. Bij een liefdesbrief naar de bevriende druggebruikster stak hij als cadeautje zelfs een portie speed.

De verdediging benadrukte dat D. vooral kampt met een hardnekkige drugsverslaving. De beklaagde gebruikte zelfs tot vijf gram heroïne per dag. "Peter beseft dat hij moet geholpen worden. Diep in zijn hart is het een lieve, brave jongen", pleitte meester Mathieu Langerock. De advocaat vroeg om een straf met uitstel, gekoppeld aan strenge voorwaarden.

De rechter doet uitspraak op 22 oktober.

(Belga)

Op 30 september 2019 werd Peter D. in Knokke-Heist door de politie opgemerkt met een andere druggebruikster. Op een bepaald moment zagen ze hoe hij iets weggooide. Het bleek achteraf om een kleine 50 gram heroïne te gaan. De Heistenaar beweerde dat hij zijn drugs gewoon af en toe deelde met vrienden, maar verhoren van afnemers wezen volgens het OM uit dat hij wel degelijk op beperkte schaal dealde. Peter D. werd in het verleden al veroordeeld voor verboden wapens, slagen, diefstal en drugs. Zo kreeg hij in januari 2019 nog 37 maanden effectieve gevangenisstraf voor het dealen van drugs die bijna voor een fatale overdosis zorgden. Op 5 maart 2020 kwamen daar nog twee jaar effectieve celstraf bij voor het dealen van heroïne. Tijdens het huidige onderzoek werd de beklaagde vrijgelaten onder voorwaarden, maar ook die lapte hij aan zijn laars. Bij een liefdesbrief naar de bevriende druggebruikster stak hij als cadeautje zelfs een portie speed. De verdediging benadrukte dat D. vooral kampt met een hardnekkige drugsverslaving. De beklaagde gebruikte zelfs tot vijf gram heroïne per dag. "Peter beseft dat hij moet geholpen worden. Diep in zijn hart is het een lieve, brave jongen", pleitte meester Mathieu Langerock. De advocaat vroeg om een straf met uitstel, gekoppeld aan strenge voorwaarden. De rechter doet uitspraak op 22 oktober.(Belga)