Opnieuw inbraak in bestelwagen van zelfstandige aannemer uit de Westhoek

(foto Belga) © belga
Redactie KW

Woensdagnacht werd de Ieperse dakwerker Renato Verhaeghe het slachtoffer van een inbraak in zijn bestelwagen. De laatste weken teistert een inbraakplaag de bestelwagens van kleine zelfstandigen uit de Westhoek.

“Rond 20 na 2 werd ik wakker door het geblaf van mijn honden”, vertelt Renato Verhaeghe, die zink- dak- en gevelwerken uitvoert. “Ik keek door het raam naar mijn bestelwagen, maar zag niets dus ging ik opnieuw slapen. Tien minuten later maakten de honden me opnieuw wakker. Toen zag ik wel een man dozen uit mijn bestelwagen halen. Ik haastte me naar beneden en riep naar mijn vrouw dat ze de politie moest bellen. Ondertussen trok ik snel mijn broek aan. De dader was al vertrokken met zijn auto en tijdens een achtervolging raakte ik hem al snel kwijt. De politie was behoorlijk snel ter plaatse, maar de vogel was al gaan vliegen.”

“Het gevolg van de inbraak is dat er een schreef op mijn bestelwagen zit en dat het slot kapot is. Ik ben een zevental machines kwijt, die samen ongeveer 3.000 euro waard zijn. Ik ben wel aangenaam verrast van de solidariteit die mijn collega’s tonen. Ik kreeg al meerdere telefoontjes van mensen die mij hun machines willen uitlenen, zodat ik toch kan werken.”

(HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier