Opnieuw een weekend vol inbraken in Oostende

© Hollandse Hoogte / Paul van Riel
Redactie KW

Oostende wordt momenteel geteisterd door een inbrakengolf. In de loop van het afgelopen weekend werd de politie meermaals opgeroepen om inbraken in verschillende woningen vast te stellen.

In de Aalscholverstraat werden buren zaterdagavond gealarmeerd door het alarm van de naastliggende woning. De getuigen zien nog net twee verdachten weglopen uit de tuin waarop ze weg rijden met een zilverkleurige Audi-break. De politie kwam rond 19.30 uur meteen ter plaatse en kon enkel vaststellen dat de hele woning werd doorzocht. De daders verschaften zich volgens de politie toegang tot de woning via een raam op de eerste verdieping.

Op de Oostendse Zeedijk sloegen dieven tijdens de nacht van zaterdag op zondag een raam in van een personenwagen. De dieven hadden het gemunt op een bos sleutels en op enkele pakjes sigaretten die in de wagen werden achtergelaten. De politie stelde een proces-verbaal op.

In de Koopvaardijstraat werd dan weer een woning geviseerd die deels leeg staat door het overlijden van de bewoner. Achteraan de woning werd het raam van de slaapkamer ingeslagen om zich zo toegang te verschaffen tot de woonruimte. Ook daar werd de woning volledig doorzocht. De politie deed de nodige vaststellingen.

In de Koningin Astridlaan werd zondagvoormiddag rond 10.30 uur melding gemaakt bij de politie van een inbraak in een tweede verblijf. Onbekenden hebben zich volgens de politie vermoedelijk met een valse sleutel toegang verschaft tot het appartement. Uit de vaststellingen bleek dat de daders langere tijd in het appartement verbleven.

In de Troonstraat werd een kelder opengebroken. De eigenaar van de kelder kwam terug van reis en merkte dat tijdens zijn afwezigheid de toegang tot de kelder geforceerd werd. Daarbij werden oude munten en een postzegelverzameling gestolen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier