Opnieuw aangestoken brand in Oostendse wijk Stene

"Hoe groot de schade precies is weet ik niet, maar volgens mij is de trailer alleszins verloren", zegt Pieter Moenaert van de Biopluktuin. © JRO
Redactie KW

In Oostende is een trailer uitgebrand in de wijk Stene. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. Het is al de tweede brand in de buurt in enkele weken. Begin april brandde nog een caravan uit 100 meter verderop. Ook dan werd de brand aangestoken.

De trailer staat op grond van de oude Sandershoeve en is eigendom van de Biopluktuin. “In de trailer zat er materiaal dat gebruikt wordt om te tuinieren”, vertelt Pieter Moenaert, verantwoordelijke van de Biopluktuin. “De sleutel van de trailer lag achter een klep naast de trailer. Jonge gasten werden hier al meermaals gespot en ze braken al enkele keren in de schuur in. Daarom hadden we de schuur onlangs gebarricadeerd. De groep jongeren haalde al verschillende vandalenstreken uit in de buurt. Of zij er iets mee te maken hebben weet ik niet.”

Pieter zat in de serres, op amper 30 meter van de trailer, toen de brand ontstond. “Het moet rond 18.15 uur geweest zijn toen ik naar huis wou vertrekken. Dan merkte ik de brand op. De vlammen sloegen al hoog boven de trailer uit. Daarop belde ik meteen de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren. Hoe groot de schade precies is weet ik niet, maar volgens mij is de trailer alleszins verloren.”

De brand was snel geblust. De politie startte een buurtonderzoek.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier