Detlef L. verbleef sinds december 2018 op het appartement van de 50-jarige Kurt D. in Brugge. De politie kreeg vrij snel in de gaten dat van daaruit opnieuw speed en heroïne gedeald werden. Behalve een potje met 25 gram heroïne werd bij een huiszoeking ook 72 gram speed in de diepvriezer gevonden. "We moeten die woning gewoon als een drugshol beschouwen. Er lagen lepels, pijpjes, injectienaalden en drie weegschaaltjes", aldus procureur Lode Vandaele. Volgens het openbaar ministerie zouden ze ook een peniskoker gebruikt hebben om te sjoemelen bij urinecontroles.

Beide beklaagden liepen al meerdere veroordelingen op voor drugsfeiten. Zo kreeg Kurt D. op 1 juni 2017 drie jaar voorwaardelijke celstraf voor het zetten van een fataal heroïneshot bij een kameraad. Uitgerekend diezelfde dag zou Detlef L. 1 gram heroïne geleverd hebben aan een man die aan een cocktail van verschillende drugs overleed. In dat dossier werd vier jaar effectieve celstraf geëist. De rechtbank doet op 9 december uitspraak.

De verdediging pleitte dat L. hervallen is toen hij zijn woning gedwongen moest verlaten. "D. gaf hem onderdak, maar ze hebben elkaar in negatieve zin beïnvloed", aldus meester Daphné Florequin, die om een milde straf vroeg. Kurt D. ontkende dat hij actief dealde. Naar eigen zeggen stelde hij enkel zijn pand ter beschikking en wees hij klanten steeds door naar zijn huisgenoot. Zijn advocaat stelde daarom een straf met uitstel voor, gekoppeld aan voorwaarden.

D. werd uiteindelijk veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf.

(Belga)

Detlef L. verbleef sinds december 2018 op het appartement van de 50-jarige Kurt D. in Brugge. De politie kreeg vrij snel in de gaten dat van daaruit opnieuw speed en heroïne gedeald werden. Behalve een potje met 25 gram heroïne werd bij een huiszoeking ook 72 gram speed in de diepvriezer gevonden. "We moeten die woning gewoon als een drugshol beschouwen. Er lagen lepels, pijpjes, injectienaalden en drie weegschaaltjes", aldus procureur Lode Vandaele. Volgens het openbaar ministerie zouden ze ook een peniskoker gebruikt hebben om te sjoemelen bij urinecontroles. Beide beklaagden liepen al meerdere veroordelingen op voor drugsfeiten. Zo kreeg Kurt D. op 1 juni 2017 drie jaar voorwaardelijke celstraf voor het zetten van een fataal heroïneshot bij een kameraad. Uitgerekend diezelfde dag zou Detlef L. 1 gram heroïne geleverd hebben aan een man die aan een cocktail van verschillende drugs overleed. In dat dossier werd vier jaar effectieve celstraf geëist. De rechtbank doet op 9 december uitspraak. De verdediging pleitte dat L. hervallen is toen hij zijn woning gedwongen moest verlaten. "D. gaf hem onderdak, maar ze hebben elkaar in negatieve zin beïnvloed", aldus meester Daphné Florequin, die om een milde straf vroeg. Kurt D. ontkende dat hij actief dealde. Naar eigen zeggen stelde hij enkel zijn pand ter beschikking en wees hij klanten steeds door naar zijn huisgenoot. Zijn advocaat stelde daarom een straf met uitstel voor, gekoppeld aan voorwaarden. D. werd uiteindelijk veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf.(Belga)