Op 13 november 2018 bedreigde V. zonder duidelijke reden een groepje mensen op de hoek van de Eiermarkt in Brugge. Tijdens de daaropvolgende discussie kregen vier slachtoffers rake klappen te verwerken. Minder dan een maand later maakte de twintiger ook in de openbare toiletten in de Kuipersstraat twee slachtoffers.

Op 8 februari 2019 had de Bruggeling het gemunt op een nietsvermoedend wandelend koppeltje. De man kreeg zonder reden klappen, waarbij ook zijn vriendin geraakt werd. Ten slotte pleegde V. ook op 11 juli 2019 feiten van zinloos geweld. In een nachtwinkel vroeg hij een sigaret aan een andere klant. Nog voor die een sigaret kon geven, had de beklaagde hem al een klap verkocht. Even verderop kregen ook twee Italiaanse toeristen slaag. Die lieten zich echter niet zomaar doen, waardoor een vechtpartij ontstond.

De verdediging merkte op dat Laurens V. momenteel al een gevangenisstraf van ruim drie jaar uitzit. Voor gelijkaardig zinloos geweld kreeg hij immers bijvoorbeeld al twaalf maanden en een jaar cel. Volgens meester Bart Bleyaert handelde zijn cliënt steeds onder invloed van alcohol. "Geef mij alcohol en ik weet niet meer wat ik doe. Nuchter is er geen probleem", zei V. zelf. Zijn advocaat vroeg daarom een straf met uitstel, zodat hij zich kan laten begeleiden.

De rechter doet uitspraak op 19 december.

(BELGA)

Op 13 november 2018 bedreigde V. zonder duidelijke reden een groepje mensen op de hoek van de Eiermarkt in Brugge. Tijdens de daaropvolgende discussie kregen vier slachtoffers rake klappen te verwerken. Minder dan een maand later maakte de twintiger ook in de openbare toiletten in de Kuipersstraat twee slachtoffers.Op 8 februari 2019 had de Bruggeling het gemunt op een nietsvermoedend wandelend koppeltje. De man kreeg zonder reden klappen, waarbij ook zijn vriendin geraakt werd. Ten slotte pleegde V. ook op 11 juli 2019 feiten van zinloos geweld. In een nachtwinkel vroeg hij een sigaret aan een andere klant. Nog voor die een sigaret kon geven, had de beklaagde hem al een klap verkocht. Even verderop kregen ook twee Italiaanse toeristen slaag. Die lieten zich echter niet zomaar doen, waardoor een vechtpartij ontstond.De verdediging merkte op dat Laurens V. momenteel al een gevangenisstraf van ruim drie jaar uitzit. Voor gelijkaardig zinloos geweld kreeg hij immers bijvoorbeeld al twaalf maanden en een jaar cel. Volgens meester Bart Bleyaert handelde zijn cliënt steeds onder invloed van alcohol. "Geef mij alcohol en ik weet niet meer wat ik doe. Nuchter is er geen probleem", zei V. zelf. Zijn advocaat vroeg daarom een straf met uitstel, zodat hij zich kan laten begeleiden.De rechter doet uitspraak op 19 december.(BELGA)