Opmerkelijke diefstal bij brandweer Torhout: dief maakt 3 reanimatiepoppen buit

De dief brak in in de auto van een vrijwilliger.
Redactie KW

Een vreemde diefstal voor de brandweerkazerne in Torhout woensdagnacht. Een onbekende dief stal daar namelijk drie reanimatiepoppen uit de wagen van een korporaal die op dienst was. “Ik heb het gevoel dat dit een gerichte diefstal was”, zegt hij.

A.D. (28) uit Torhout is vrijwilliger bij de brandweer van Torhout. Hij werkt er als korporaal en ambulancier. Woensdagnacht was hij in de kazerne op dienst, maar omdat er geen interventies waren, lagen de korpsleden te slapen. Ondertussen brak een onbekende de persoonlijke wagen van A. open. “Die stond voor de kazerne – in het volle zicht dus – geparkeerd. Die persoon had er blijkbaar geen problemen mee om risico’s te nemen”, klinkt het.

In de wagen van de ambulancier lagen drie reanimatiepoppen: een volwassene, een kind en een baby. Die gebruikt hij tijdens de reanimatielessen die hij dagelijks in bedrijven en kinderdagverblijven geeft. “Ik ben zelfstandige en geef medische opleidingen”, zegt A.D. “Daarvoor gebruik ik die poppen uiteraard zeer frequent.”

Investering van 1.600 euro

Naast de poppen ging de dief ook met de beamer die A. tijdens zijn opleidingen gebruikt aan de haal. En hij nam zijn coyote, koppelstukken, boorddocumenten en het plaatje van de brandweer mee. “En ook mijn persoonlijk medisch materiaal is weg. Dat heb ik altijd bij me voor als er onderweg iets gebeurt en ik zou moeten helpen. Alles aan deze inbraak voelt vreemd aan“, zegt hij.

De ambulancier kon deze week nog reanimatiepoppen van collega’s gebruiken, maar op lange termijn blijft dat niet werkbaar. Hij zal dus nieuwe poppen moeten aanschaffen. “En dat wordt toch al snel een investering van opnieuw 1.600 euro“, zegt hij. “Ik begrijp gewoon niet waarom iemand die zou meenemen. Je kan daar niets mee doen tenzij opleidingen geven. En op de zakken stond heel duidelijk wat het precies was. Dus volgens mij werd het bewust meegenomen.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier