Opmerkelijke autodiefstal in Sint-Andries: “Dit verwacht je niet op klaarlichte dag”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie onderzoekt een opmerkelijke diefstal in de Doornstraat in Sint-Andries. Daar sprong iemand over een poort om er daarna met de wagen van de bewoners achteruit door diezelfde poort te rijden. De wagen liet de dader wat verderop in de straat achter.

Ludwig De Langhe (52) was zondagmiddag een tiental minuten thuis toen zijn vrouw plots merkte dat de houten poort aan diggelen op de grond lag. Al snel bleek dat ook zijn bestelwagen van de oprit was verdwenen. “Op dat moment voel je je toch even leeg worden”, zegt hij. “We wandelden naar de straat en zagen de auto zo’n veertig meter verder helemaal schuin in de graskant staan. Met de nodige schade aan de achterkant natuurlijk.”

De dader was namelijk op klaarlichte dag over de poort en in de bestelwagen gesprongen. Hoe hij die aan de praat kreeg, is voor Ludwig een raadsel want er werd geen sleutel gestolen. Het feit dat de poort gesloten was, weerhield de dief er niet van om weg te rijden. Hij schakelde achteruit en reed zomaar door de poort. “Die was helemaal kapot. We hebben hem provisoir weer samen gevezen, maar de motoren zelf zijn ook kapot. Dat wordt dus nog een hele herstelling.”

De politie kwam ter plaatse en deed een sporenonderzoek op de wagen. Ze zochten in de buurt ook nog even naar de dader, maar die was nergens meer te vinden. Ondertussen loopt het onderzoek wel verder. Een getuige zag twee jongemannen uit de wagen springen en weglopen. “Ik hoop dat het onderzoek nog iets zal oplopen. Want er is toch wel wat materiële schade natuurlijk”, zegt Ludwig. “Ik ben blij dat we onze wagen terug hebben, maar we zijn behoorlijk geschrokken. Zoiets verwacht je niet op klaarlichte dag.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier