Opgepakte Roemeen verward met 20 jaar oudere naamgenoot in Brugge

Redactie KW

Een jonge Roemeen is dinsdagochtend voor de Brugse strafrechter verschenen nadat hij verzet had aangetekend tegen een veroordeling voor een reeks diefstallen. Op de zitting bleek dat zo goed als zeker een 20 jaar oudere naamgenoot van de man achter de feiten zit.

In 2006 en 2007 pleegde een Roemeense bende een hele reeks inbraken. Een verdachte werd toen voor zijn aandeel tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld. Twee maanden geleden werd een jonge Roemeen opgepakt om die straf uit te zitten. Vanuit de gevangenis van Ieper tekende hij verzet aan tegen die veroordeling.

Zijn advocate Francesca Neyt ontdekte in het dossier foto’s van de veroordeelde. Hij bleek geboren in 1974. De man die dinsdag voor de rechter verscheen, beweert dat hij in december 1994 geboren is. Bovendien lijkt hij helemaal niet op de foto’s in het dossier. “Op het ogenblik van de feiten was mijn cliënt zelfs pas 11 jaar. Ik vraag u dan ook met aandrang om hem in vrijheid te stellen”, aldus meester Neyt.

Op de zitting ging het openbaar ministerie akkoord met een eventuele vrijspraak op basis van de foto’s. Het parket zal zo snel mogelijk een definitief standpunt innemen. Mogelijk kan de jonge verdachte dinsdagavond al de gevangenis verlaten.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.