Opgepakte minderjarige massale vechtpartij ter beschikking gesteld van jeugdparket

Het liep zaterdag uit de hand in Blankenberge. © belga
Redactie KW

Een minderjarige uit Brussel is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de massale vechtpartij van zaterdag in Blankenberge. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het parket van Brussel meldt dinsdagavond dat de minderjarige woensdag ter beschikking gesteld wordt van het Brusselse jeugdparket. Maandag werden drie andere jongeren al aangehouden door de onderzoeksrechter.

Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. In dat kader is nu dus ook een minderjarige uit Brussel gearresteerd.

De massale vechtpartij ontstond zaterdag in de late namiddag op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de Weststraattrap. Bij het incident waren tientallen amokmakers betrokken. Op beelden is duidelijk te zien hoe de onruststokers zich ook tegen de politie keerden. Daarbij werd een politieman zelfs met een parasol te lijf gegaan.

Gewapende weerspannigheid

De lokale politie van Blankenberge/Zuienkerke moest de hulp inroepen van meerdere andere politiezones om de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk werden 17 betrokkenen bestuurlijk aangehouden.

Drie jongemannen uit het Brusselse werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. De Brugse onderzoeksrechter besliste maandag om hen aan te houden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg.

Het gerechtelijk onderzoek loopt intussen voort. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders ook de andere betrokkenen bij de rellen in het vizier te krijgen. In dat kader werd ook een minderjarige uit Brussel gearresteerd. Die is in de loop van dinsdag verhoord en zal woensdag ter beschikking gesteld worden van het Brusselse jeugdparket.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.