Opdringerige dealer veroordeeld tot dertig maanden cel

De beklaagden sloegen verschillende keren toe. © Getty Images
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Meulebeke is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot dertig maanden cel. Na een faillissement begon hij cocaïne te dealen. Hij leverde bij klanten aan huis of in de pitazaak van zijn dochter.

De politie had al een tijdje het vermoeden dat de man, een voormalige cafébaas en uitbater van een pitabar, zich met drugs bezighield. Er werd een gerechtelijk onderzoek gestart en daaruit bleek dat de beklaagde cocaïne leverde bij klanten thuis. Wie dat wenste, kon de drugs ook ophalen in de pitazaak van zijn dochter. “Hij kocht en verkocht aanzienlijke hoeveelheden om ook zijn eigen verslaving te financieren en ging daarbij erg driest te werk”, aldus de procureur. “Hij drong zich fel op bij gebruikers, zelf toen die aangaven dat ze ermee wilden stoppen. Hij mengde ook medicijnen zoals Spidifen en Dafalgan onder de drugs.” De man schakelde zijn neef en enkele anderen in bij zijn handeltje.

Faillissement

Volgens zijn advocaat raakte de hoofdbeklaagde na een faillissement het noorden kwijt, maar de Kortrijkse strafrechter was streng. Ze veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een boete van 16.000 euro. Een andere beklaagde, die ervan verdacht werd de leverancier te zijn, werd veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf. De neef kreeg vijftien maanden cel, waarvan de voorhechtenis effectief. Vier andere beklaagden die mee hielpen om de drugs te verpakken of koerier speelden, kregen celstraffen tussen vier en vijftien maanden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier