Oostkampenaar (43) die tegen woning ex reed aangehouden voor dubbele moordpoging

© JH
Redactie KW

De 43-jarige man uit Oostkamp die dinsdagavond na een wilde achtervolging gevat werd door de politie toen hij met zijn wagen binnenreed in het huis van de dochter van zijn ex-vriendin in Kortemark is aangehouden. Dat besliste de onderzoeksrechter in Brugge. Hij wordt verdacht van dubbele moordpoging.

De feiten van dinsdagavond waren een trieste escalatie van wekenlange terreur die de 43-jarige D.V. uit Oostkamp zijn ex K. (53) uit Eernegem aandeed. De vrouw verbrak de relatie maar dat kon D.V. niet verdragen. Hij begon de vrouw lastig te vallen, stalkte en bedreigde haar. Hij ging steeds driester te werk in zijn daden. De doodsbange vrouw trok in bij haar 24-jarige dochter in de Conservenstraat in Kortemark maar ook daar wist D.V. haar te vinden.

Hij zocht haar daar maandag op en vernielde haar wagen met een hamer. Zelf reed hij maandag met zijn Opel Corsa in op het raam in de voorgevel. Dat werd toen door de brandweer gedicht. D.V. kon echter ontkomen aan de politie die sindsdien een klopjacht op hem hield.

Toen ze hem dinsdagmiddag opmerkten, met gestolen nummerplaten op zijn Opel Corsa, ontstond een wilde achtervolging door Kortemark waarna de dolleman uiteindelijk opnieuw inreed op hetzelfde raam dat door de brandweer was gedicht.

Dubbele moordpoging

Sinds dinsdagavond zat de man opgesloten in de politiecel in het commissariaat van Diksmuide. Daar werd hij een tijdlang verhoord. Het dossier werd overgemaakt aan het parket van Brugge dat besliste hem voor de onderzoeksrechter te brengen.

“De man uit Oostkamp werd aangehouden door de onderzoeksrechter”, meldt het parket van Brugge. “Hij wordt verdacht van moordpoging op zowel zijn ex-vriendin als een minderjarige. Zij waren beiden aanwezig in het pand waartegen hij met zijn wagen botste. Hij wordt ook verdacht van belaging en gewapende weerspannigheid.” In het huis waren bij het ongeval dus zowel K. als wellicht de 2-jarige kleindochter van K. aanwezig.

Opvallend is wel dat D.V. niet aangehouden wordt voor poging doodslag op twee politiemannen van zone Polder, die tijdens de achtervolging ei zo na aangereden werden. Al kan dat tijdens de rechtszaak die ongetwijfeld volgt nog steeds opgeworpen worden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.