Oostendse rapper krijgt achttien maanden cel en zware boete voor uitbuiting illegaal gezin

Redactie KW

De Oostendse rapper S.M. (36), bekend als DLarge, heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden cel en een geldboete van 32.000 euro kregen voor uitbuiting van een illegaal gezin.

Op 23 december 2018 werd S.M. op de luchthaven van Schiphol in Nederland staande gehouden met 42.000 euro cash geld. De Oostendenaar stond op het punt om te vertrekken naar zijn familie in Nigeria. Onderzoek leidde de speurders naar zijn werkgever maar daar bleek een man onder zijn identiteit aan de slag. De man, die met zijn gezin illegaal in België verblijft, verklaarde dat hij sinds begin 2016 een deel van zijn loon afstond aan S.M. In totaal zo’n 11.000 euro.

Volgens de advocate van S.M. was de constructie volledig in samenspraak opgezet. “Van misbruik was totaal geen sprake. Hij wou die mensen enkel helpen”, stelde meester Anne De Clerck, die aandrong op een werkstraf. De rechter ging daar woensdag niet op in en veroordeelde S.M. tot achttien maanden cel, waarvan twaalf effectief, en een geldboete van 32.000 euro, waarvan 8.000 effectief.

S.M., die op YouTube furore maakt onder de artiestennaam ‘DLarge’, kreeg in maart ook al twee jaar effectieve celstraf voor drugsverkoop, witwaspraktijken en bezit van verboden wapens. Die zaak is momenteel hangende voor het hof van beroep in Gent. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.